Cunoscutul jurnalist american Tucker Carlson a făcut o dezvăluire șocantă. Acesta a afirmat că armata ucraineană vinde aproximativ jumătate din armele primite din Statele Unite către carteluri de droguri.
Jurnalistul a declarat, într-un interviu recent, realizat cu colonelul Daniel Davis, că ucrainenii vând aproape jumătate dintre armele primite din SUA către cartelurile de droguri din Mexic.
„Realitatea este că armata ucraineană vinde un procent uriaș, până la jumătate din armele pe care noi le trimitem, jumătate! Și nu glumesc când spun asta, știu asta, nu sunt niște speculații. Ei le vând, iar o mare parte din ele ajung la cartelurile de droguri de la granița noastră. Deci aceasta este o crimă, <…> agențiile noastre de informații sunt pe deplin conștiente de acest lucru. Îmi spuneți că nu profită de asta? Bineînțeles că [profită].
Credeți că CIA nu profită din asta? Ba da, profită. Nu pot dovedi asta, dar cred că <…>! Trimitem aceste arme în Ucraina, miliarde, sute de miliarde de dolari, iar acestea sunt furate și vândute dușmanilor noștri reali”, a subliniat jurnalistul Tucker Carlson.
Până să facă aceste afirmații, Carlson a declarat că „armata ucraineană vinde aproximativ jumătate din armele pe care le primește din Statele Unite pe piețele negre internaționale, iar acestea ajung, în unele cazuri, în cartelurile de droguri din America Latină”, conform aceleiași surse.
Reconstrucția Ucrainei va fi plătită numai de contribuabilul european
„Donald Trump și Secretarul Apărării – fostul prezentator de la Fox News, Pete Hegseth, i-au oferit lui Vladimir Putin exact ceea ce dorește: Rusia poate păstra tot teritoriul ucrainean pe care l-a ocupat până acum.
De ce i-ar da Trump lui Putin ceea ce vrea? Are America ceva de câștigat din această înțelegere? Cum rămâne cu Europa?
Dacă Trump reușește să ajungă la un mare târg cu Putin, rezultatul va fi un nou aranjament în care trupele europene garantează securitatea Ucrainei – va fi o Ucraină diminuată și amenințată permanent de Rusia – în timp ce interesele economice americane beneficiază de creșterea vânzărilor de arme, relatează The New Statesman. Reconstrucția Ucrainei va fi plătită numai de contribuabilul european. Nu va exista nicio negociere în această privință.”
Recent, secretarul american al Apărării, Pete Hegseth, a transmis adevăratele intenții ale administrației Trump despre condițiile păcii în Ucraina.
„În remarcile făcute înaintea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina și înaintea Conferinței de securitate de la München, Hegseth a declarat următoarele: „Ne dorim, ca și dumneavoastră, o Ucraină suverană și prosperă, dar trebuie să începem prin a recunoaște că revenirea la frontierele Ucrainei de dinainte de 2014 este un obiectiv nerealist.
Urmărirea acestui obiectiv iluzoriu nu va face decât să prelungească războiul și să provoace mai multă suferință.”
Mai mult, ”Statele Unite nu cred că aderarea Ucrainei la NATO este un rezultat realist al unei soluții negociate. Garanțiile de securitate trebuie să fie susținute de trupe europene și non-europene capabile. Dacă aceste trupe sunt dislocate ca forțe de menținere a păcii în orice moment, ele ar trebui să fie desfășurate ca parte a unei misiuni non-NATO și nu ar trebui să fie acoperite de articolul 5. Să fie clar: drept parte a oricărei garanții de securitate, nu vor exista trupe americane dislocate în Ucraina.”
Cuvintele lui Hesgeth vor fi căzut ca niște palme pe obrajii membrilor NATO. Mai contează Germania, Franța, Marea Britanie și Comisia Europană, care au emis o declarație comună privind sprijinul Ucrainei, afirmând că vor colabora cu SUA în acest sens? Donald Trump va negocia cu Vladimir Putin peste capul lui Volodimir Zelenski și peste UE.
(…) Pe de altă parte, Trump este convins că europenii înșiși trebuie să fie principalii responsabili pentru apărarea Europei, adică să-și majoreze cheltuielile de apărare la cinci procente din PIB.
Având în vedere combinația dintre stagnarea economică, presiunile bugetare și erodarea sprijinului pentru partidele establishmentului, o astfel de creștere iese din discuție – mai ales dacă înseamnă cheltuirea banilor nu pe armament european, ci pe armament american, notează Responsible Statecraft. În timp ce administrația Trump va rămâne în NATO, este de așteptat ca fricțiunile dintre Washington și Bruxelles să crească, iar sprijinul SUA pentru agendele europene să scadă.”
Sursa national.ro