Distribuie articolul:

INFOGRAFIC România se alătură în 2025 țărilor cu populații „super-îmbătrânite”

România este așteptată să devină o societate „super-îmbătrânită” în 2025, cu peste 20% din populație având vârsta de peste 65 de ani, conform datelor de la Visual Capitalist. ONU definește societățile „super-îmbătrânite” ca cele în care mai mult de 20% din populație este în vârstă de pensionare.

Nou intrați în acest statut de îmbătrânire în 2025 includ: Elveția, Coreea de Sud, Canada, România și Taiwan.

Populațiile îmbătrânite ridică provocări economice și sociale majore, inclusiv o scădere a forței de muncă și presiuni sporite asupra pensiilor și sistemelor de sănătate.

Monaco conduce clasamentul cu 36% din populație având peste 65 de ani, influențat de expatriații bogați și caracterul de paradis fiscal al țării.

România este așteptată să se alăture în anul 2025 țărilor lumii cu o populație super-îmbătrânită, după cum arată datele prezentate de Visual Capitalist, prin Voronoi App.

Visual Capitalist a great un grafic care evidențiază societățile „super-îmbătrânite” din lume, pe care ONU le definește ca fiind cele în care peste 20% din populație are peste 65 de ani.

Cifrele prezentate sunt estimări pentru 2025, provenind din revizuirea din 2024 a World Population Prospects.

Monaco conduce acest clasament, 36% din populația sa având peste 65 de ani. Populația țării este formată în mare parte din expatriați bogați datorită statutului său de paradis fiscal. Acest lucru duce la o combinație de: vârstă medie ridicată, rată scăzută a natalității, speranță de viață ridicată.

Noi intrați în clasament în 2025

Este cunoscut faptul că Japonia are o problemă de îmbătrânire, dar știați că această problemă apare în întreaga lume?

După cum se observă în grafic, Elveția, Coreea de Sud, Canada, România și Taiwan se așteaptă să atingă statutul de „super-îmbătrânire” în 2025.

O populație îmbătrânită prezintă mai multe provocări economice și sociale. Aceasta înseamnă că vor exista mai puțini lucrători și mai mulți pensionari, ceea ce va duce la o presiune mai mare asupra planurilor de pensii și a sistemelor de sănătate.

Sursa economedia.ro

Distribuie articolul: