Ziar Magazin Online

Vladimir Putin reușește o uimitoare creștere economică, dând peste cap planurile Occidentului de a falimenta Rusia!

07 IUNIE 2022

Contrar previziunilor și asteptărilor SUA și UE, Vladimir Putin reușește să crească economia Rusiei, luând cateva masuri geniale

Şi totuşi, până la urmă cine e în groapă? „În aproximativ 15 zile Rusia nu va mai avea bani să finanţeze războiul”. Aceasta era previziunea marilor specialiști occidentali. Acei mari generali ai SUA care, fără tehnologia militară asistată de computer, ar fi capabili să se auto-bombardeze întrucât, de cele mai multe ori, le e greu să facă diferenţa dintre Arizona şi Afganistan.

După ce Rusia părea că va intra în foamete, în timpul Plandemiei,  Putin a câştigat „pariul cu agricultura” transformând Rusia într-unul dintre primii producători mondiali la majoritatea capitolelor care contează. Şi nu doar asta, ci, mai mult, a împins în faliment extrem de multe ferme americane.

La ora primelor restricţii ( este vorba despre perioada imediat următoare recuperării Crimeei) s-a spus că regimul de la Kremlin nu mai are decât câteva luni. Rusia nu doar că n-a capitulat dar, mai mult, s-a întărit teribil. Pentru cei care nu ştiu cum arăta Rusia anterior conflictelor ideologice cu Vestul e greu de înţeles. Înainte de primele restricţii Rusia avea importuri alimentare în proporţie de aproape 70%. Absolut tot era importat: cereale, fructe, legume, proteine animală etc. Nu găseai absolut nimic rusesc.

Care-i situaţia acum? Importurile alimentare sunt absolut marginale. Rusia are o cotă de piaţă de aproximativ 30% din piaţa globală de ulei de floarea soarelui, 20% din cea de grâu, 14% din cea de orz şi aproximativ 2,5% din cea de porumb. În plus, ruşii exportă puternic grăsimi şi proteine procesate animale, produse finite din peşte etc. Să nu mai vorbim de pieţele adiacente, gen cea a fertilizatorilor, unde Rusia este lider mondial de necontestat. OK, priviţi în faţă şi spuneţi cine-a câştigat din primele restricţii? Să mergem acum la situaţia din prezent. Suntem la momentul celor mai mari restricţii din istorie. Americanii au forţat izolarea Rusiei şi, mai mult, confiscarea rezervelor financiare externe ale acesteia. Efectiv, mai mult de-atât nu mai au ce face!

În mod normal, un astfel de pachet de restricţii ar fi trebuit să spulbere economia unei ţări, indiferent de mărimea ei. Nu s-a întâmplat aşa! Ca să înţelegem, vom trece la cifre. Ultimul pachet, cel despre care moş Biden spunea că o să usture rău, estima un dezastru bugetar pentru Rusia, anume o cădere de peste 35%. Ce s-a întâmplat? Până în prezent dezastrul prezis nu se întrevede. Există picaje minore care estimează la ora actuală doar maxim un minus de 1%.

Într-adevăr, Rusia a exportat mai puţin, dar la preţuri mult mai mari. Pentru că se aflau sub sancţiuni ruşii au fost nevoiţi să vândă petrol la preţuri scăzute, doar că acele preţuri scăzute sunt scăzute raportându-ne la cotaţia actuală, ele, în realitate, fiind mai mari decât încasau înainte de restricţii.

Într-un raport recent, analiştii JPMorgan (cei care anunţaseră impactul bugetar iniţial de 35%) şi-au schimbat radical opinia arătându-se mai degrabă îngrijoraţi de perspectivele Vestului de creştere în noul context. Lovitura de maestru aplicată de Putin, plata hidrocarburilor în ruble, a propulsat rubla la nivele mai mari decât înainte de sancţiuni.

ANUNȚ SURPRIZĂ DE LA BLOOMBERG, RUBLA RUSEASCĂ TOT MAI PUTERNICĂ

Dacă până acum aşa-zisele surse regenerabile de energie erau subvenţionate deoarece altfel nu aveau relevanţă economică, în prezent, în loc să devină rentabile, au devenit mult mai scumpe! Mai mult, energia provenită din surse clasice a devenit atât de scumpă încât riscă să dărâme economia Vestului, a cărei sursă principală de bunăstare era energia ieftină rusească.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts