Ziar Magazin Online

Vaccinații pot dona sânge! Nu există nici o restricție cu privire la donarea de sânge în cazul celor care s-au injectat cu serurile experimentale Covid 19!

MEDIASTIRI 14 02 2023 DIVERSE

Pe plan internațional, centrele medicale de transfuzii de sânge se confruntă cu îndemnuri de a nu primi sânge recoltat de la vaccinați

VACCINAȚII COVID 19 POT DONA SÂNGE

Aceasta situație tinde să blocheze activitatea acestor instituții medicale menite să ajute milioane de bolnavi. 

Chiar dacă s-a constatat oficial că săngele vaccinaților are tendința să se coaguleze și mulți vaccinați iau tratemente cu anticoagulante, instituțiile medicale avizate consideră că momentan vaccinații pot dona în continuare sânge!

Circulă informații potrivit cărora sângele vaccinaților Covid 19 se coagulează și calitatea componentelor sanguine scade.

Aceste informații îi determină pe mulți donatori să nu mai doneze iar pe bolnavi să nu mai accepte sânge de la vaccinați, blocând astfel activitatea sistemului medical de transfuzii.

Recomandările Ministerului Sănătăți au fost următoarele

După administrarea unei doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 Pfizer sau Moderna (prima doză, respectiv rapelul), se aplică o perioadă de suspendare de la donare de sânge total / trombocitofereză de 7 zile, în situația în care potențialul donator NU a prezentat în această perioadă niciun semn și/sau simptom și se simte bine.

Dacă au apărut semne, simptome după administrarea unei doze de vaccin, se aplică o suspendare de 7 zile de la dispariția acestora.

În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun.


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts