Ziar Magazin Online

Situație gravă cu fermele zootehnice. Procesatorii anunță că este posibil să nu mai achiziționeze laptele de la producătorii români!

MEDIASTIRI 01 04 2023 STIRI

Peste 100 de fermieri din județul Sălaj au protestat că nu mai au unde să vândă laptele

Crescătorii de animale din județul Sălaj au fost anunțați de procesatori că începând cu 1 aprilie nu li se vor mai prelungi contractele pentru achiziționarea laptelui, sunt liberi de contract.

”Procesatorul ne-a informat că, de la 1 aprilie este posibil să nu mai primim un nou contract. În momentul de față am ajuns să nu mai putem vinde, și ce putem vinde este la 1,6 lei litru, un preț cu care nu vom mai rezita mult, chiar dacă am avea unde să-l vindem”.

”Nu putem să înțelegem cum poate fi atât de ieftin laptele din afară, pentru că nu se acoperă costul de producție. Este posibil să fie lapte stocat, poate muls anul trecut, pasteurizat și stocat în depozite mari, care acum trebuie dat în consum”. spun fermierii români

”Dar asta nu explică cum, la raft, litrul de lapte ajunge și cu 10 lei, în condițiile în care, de la poarta fermei a plecat cu maxim 2 lei” 

Crescătorii români de vaci de lapte susțin că poate fi vorba de cantități mari de lapte de anul trecut din UE, care trebuie vândut pe teritoriul României. Totodată, această situație este folosită și pentru a-i băga în faliment pe producătorii autohtoni.


Vă așteptăm pe Facebook: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

Pe TIK TOK: @ziaronlinemediastiri.ro

Pe INSTAGRAM: MEDIASTIRI.RO

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts