Ziar Magazin Online

Serbia, replică economică dură pentru Australia în cazul Djokovic! Retrage licența de exploatare a unui metal rar pentru o firmă australiană!

MEDIASTIRI 15 12 2022 DIVERSE

După expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, pe motiv că nu este injectat cu serurile experimentale, Serbia reacționează dur în conflictul diplomatic dintre cele două țări

În decembrie 2021, au fost proteste ample de stradă în Serbia împotriva concernului Rio Tinto, după ce Novak Djokovic a fost expulzat din Australia. EcologiștiI sârbi au cerut anularea licenței oferite de stat pentru compania britano-australiană. Chiar Djokovic s-a opus exploatării de-a lungul timpului.

El a pierdut recursul privitor la decizia ministrului Imigrării de a-i anula viza. Oficialii din Serbia au criticat dur măsurile luate de guvernul australian în privința liderului mondial ATP. Acum, conflictul se duce într-o altă direcție, în condițiile în care guvernul sârb ia o măsură economică importantă împotriva unei companii din Australia.

Guvernul sârb a pus capăt tuturor proiectelor din republică ale concernului australo-britanic Rio Tinto pentru extracţia de jadarit care conţine litiu. Premierul sârb Ana Brnabic a anunţat acest lucru joi, în urma unei şedinţe de guvern”, notează adevarul.ro

Poate că este momentul să învătăm și noi o lecție de patriotism de la vecinii nostri sârbi și să îi dăm o replică economică dură Austriei, care a votat în bășcălie, în bătaie de joc, împotriva intrării noastre în Schengen, ca și cum am fi niște primitivi, niște înapoiați iar ei sunt o civilizație de extraordinară educație și cultură. Marș mă!

Boicotul firmelor austriece a început deja în forță, atât în unele structuri ale statului, la Ministerul Transporturilor, cât și în societatea civilă, unde românii evită să mai alimenteze de la OMV și PETROM și cei care pot, își retrag conturile de la BCR și Reiffeisen Bank.


TEME. Serbia reacționează dur în conflictul diplomatic cu Australia și îi retrage licența de exploatare de metale rare unei firme Australiene, Serbia îi dă Australiei o lovitură economică dură în conflictul legat de Djokovic, Serbia, replică dură Australiei în conflictul legat de expulzarea lui Djokovic pe motiv că nu este injectat cu serurile experimentale.

Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts