Ziar Magazin Online

Scrisoarea Patriarhului Paweł către Dom Rosário Poidimani, Ducele de Braganza!

MEDIASTIRI 03 10 2022 PORTUGALIA REGALA

Articol scris de Raul Babi, elev clasa a 7 a la scoala 37 Constanta


Scrisoarea Patriarhului Pawel, Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Veche Catolice a lui Isus în Polonia și în Lume, către Dom Rosario Poidimani, Duce de Braganza, Șef al Casei Regale Portugheze

,,Încă din zorii istoriei lumii, Dumnezeu, Creatorul Cerului, al Pământului și al întregii lumi, a stabilit legea, ordinea și guvernarea poporului său de pe tot Pământul. El a stabilit birouri ale preoției pentru slujire în templul său; El a stabilit oficiul de guvernator asupra întregii națiuni, dând demnitatea și titlul de Rege și, de asemenea, a înființat Casele Regale și Casele Preoțești, Linia Familială, originea Familiilor Regale și a descendenților acestora.

Primul Rege ales de Dumnezeu este Saul. Saul, fiu al lui Chiș din tribul lui Beniamin (aproximativ secolul al XI-lea î.Hr.), conform Bibliei, primul Suvern al Israelului, precursorul Regelui David. Chemat de profetul Samuel ca lider și Rege, acesta a unificat triburile lui Israel, fiind creatorul unei monarhii centralizate în Palestina.”

Samuel a luat sticluta cu untdelemn, l-a turnat pe capul lui Saul si l-a sarutat spunand: 

– Nu te-a uns Domnul sa fii conducator peste mostenirea Lui.” (1Samuel 10:1)

În mod similar, Samuel l-a uns pe David ca Rege, prin voia Domnului Dumnezeului:

Isai a trimis dupa el si a fost adus. Tanarul avea parul roscat, ochii frumosi si era chipes. Domnul i-a zis lui Samuel: 

– Ridica-te si unge-l, pentru ca el este.

Samuel a luat cornul cu untdelemn si l-a uns in mijlocul fratilor lui, iar Duhul Domnului a venit cu putere peste David, începand din ziua aceea. Dupa toate acestea, Samuel s-a intors la Rama.” (1 Samuel 16:12 – 13)

”După cum am menționat deja, Dumnezeu a înființat și Casa Regală, descendența ei ancestrală și descendența domnească. Oameni au fost unși ca Regi și Conducători ai popoarelor și țărilor încredințate.

Dumnezeu domnește peste neamuri și stă pe Tronul Său. Mulți conducători ai neamurilor s-au unit cu poporul Dumnezeului lui Avraam, căci cei puternici ai lumii sunt ai lui Dumnezeu și El este Preaînalt. Ei, Regii închinați lui Dumnezeu guvernează Împărăția pământească încredințată lor în numele lui Dumnezeu, Sfântul Părinte, iar prin ungerea lor, ei sunt Regii acestui Pământ.

Privați-i de demnitate, titlu și putere regală, așa cum un Preoat/Episcop este chemat și uns la moarte și numai după aceea poate sluji.

Modelul perfect al unui Rege pământesc este Fiul lui Dumnezeu, Isus, Mesia – Hristos (Yeshua – ,,Dumnezeu Mântuiește”). Prin viața și jertfa Sa pentru noi toți de pe Cruce, El l-a învins pe dușmanul suprem al popoarelor și națiunilor, Satana. El, Hristosul este Regele Slavei!

Fiecare Episcop și Arhiepiscop care este ales și uns în orice Biserică Creștină are dreptul de a unge, la rându-i un Rege, în numele lui Dumnezeu, și de a îl încorona, de asemenea. Fiecare arhiereu are dreptul divin de a recunoaște demnitatea și titlurile în funcție de descendența și originea familiei. Desigur, în Biserica Creștină ungerea nu se face decât în Numele Sfânt al Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt!”

– Dom Rosario Poidimani, Majestatea Voastră,

”Doresc să vă recunosc demnitatea și să vă ung titlul cuvenit Regelui Portugaliei în conformitate cu linia ancestrală, în consultare cu Consiliul Sinodal al Bisericii Veche Catolice a lui Isus Mesia Milostiv (Biserica lui Isus) din Polonia și în Lume. Voi confirma linia neîntreruptă a Familiei Braganza-Wettin și domnia Familiei Majestății Voastre și a Casei Regale a Portugaliei!

Vă binecuvântez din toată Inima Mea în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh!”

Patriarhul Paweł,

Arhiepiscopul Mitropolit al Bisericii Vechi Catolice a lui Isus, Mesia Milostiv, în Polonia și în lume,

Mirosław Paweł Salwowski”


Indicii. Scrisoarea Arhiepiscopului Pawel către Dom Rosario Poidimani șef al Casei Regale Portugheze, Patriarhul Pawel îl binecuvântează pe Șeful Casei Regale Portugheze Dom Rosario Poidimani, Mitropolitul Bisericii Veche Catolice a lui Isus în Polonia și în Lume îi scrie o scrisoare Ducelui de Braganza Dom Rosario Poidimani.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts