Ziar Magazin Online

Rusia face prima livrare de combustibil nuclear pentru Turcia. Este unul dintre cele mai mari proiecte din istoria relației ruso-turcă!

MEDIASTIRI 03 05 2023 STIRI EXTERNE

Rusia și Turcia fac un pas decisiv în consolidarea relației dintre cele două țări

Cu ocazia acestui eveniment, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut un discurs.

Discursul lui Vladimir Putin

”Aș dori să vă salut cordial pe toți participanții la ceremonia de azi, de livrare a combustibilului nuclear la Ayakuyu și să vă felicit pentru o nouă etapă semnificativă în implementarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune din istoria relațiilor ruso-turce.

Construcția primei centrale nucleare din Turcia. Acesta este un proiect emblematic care aduce beneficii economice reciproce, cât și, contribuie la consolidarea parteneriatului multilateral dintre cele două state ale noastre, care se bazează pe principiile bunei vecinătăți, respectului reciproc și ținând cont de interesele celuilalt.

Ceremonia actuală arată, de asemenea, că conducerea Republicii Turce, personal președintele, acordă o mare atenție extinderii relațiilor dintre țările noastre în toate domeniile.

La rândul nostru, susținem această atitudine și suntem convinși ca această cooperare strânsă și parteneriatele dintre Rusia și Turcia sunt reciproc avantajoase, îndeplinesc interesele fundamentale ale popoarelor noastre și beneficiază de stabilitatea regională și internațională în ansamblu.

Felicitări pentru evenimentul de astăzi.”

Discursul lui Recep Tayyp Erdogan

”Dragă prieten, președinte al Rusiei, dle Putin, dragi membri, vă urez bun venit din suflet. Astăzi Turcia și-a pus numele pe lista țărilor care produc energie nucleară. În primul rând, vreau să le mulțumesc aliaților noștri care lucrează cu noi și ne susțin încă de la începutul acestui proiect.

Domnul Putin și toate organizațiile din Rusia. Vă rog să-mi permiteți să transfer certificatul de livrare a primului lot de combustibil nuclear către Rusia.


Vă așteptăm pe Facebook: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

Pe TIK TOK: @ziaronlinemediastiri.ro

Pe INSTAGRAM: MEDIASTIRI.RO

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts