Ziar Magazin Online

Românii uniți lovesc puternic Austria! Firmele de la Ministerul Transportului și-au retras conturile de la BRC, benzinăriile OMV și PETROM sunt goale!

MEDIASTIRI 14 12 2022 DIVERSE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar și alte companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor sunt primele companii de stat sunt primele companii de stat care au decis să își mute conturile de la BCR

Instituțiile de stat au început oficial, boicotarea companiilor austriece. Vizate sunt în primul rând instituțiile financiare, BCR și Raiffeisen Bank

CNAIR a hotărât să-și transfere conturile la CEC, instituție financiară cu capital românesc, a dezvăluit pentru RomâniaTV.net Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al instituției de stat.

„Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variant mai bună pentru CNAIR. Este o decizie adminstrativă a noastră. Nu trebuie să-ți ții toate ouăle într-un singur coș”, a declarat, luni, șeful CNAIR, Cristian Pistol”

Marți dimineață, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat informația si a transmis urmatorul mesaj:

„CNAIR și-a anunțat o anumită intenție de o a face și știu că vor face, mi-au spus și mie. Și nu doar CNAIR. Am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. O explicație cât se poate de simplă”

În decembrie 2021, CEC Bank era a șasea bancă din sistem cu o cotă de piață de 7,9%, active de 50,6 miliarde de lei și avea cea mai extinsă rețea națională cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale. Ministerul de Finanțe este acționar majoritar la CEC.

Românii s-au unit și boicotează oficial puternic firmele austriece, provocându-le pagube de miliarde de euro

Replică dură a românilor, firmele austriece BCR, OMV, Raiffeisen Bank și PETROM au devenit ”non-grata”. Românii dovedesc încă o dată că pot lua atitudine împotriva unei decizii jignitoare la adresa acestui popor!

Mai multe companii din România au anunțat deja că vor boicota companiile austrice după ce Austria s-a opus prin veto la aderarea noastră la Schengen. Benzinăriile MOL și PETROM sunt goale și câteva mii de români au început deja sa-și transfere conturile de la BCR și Raiffeisen Bank către alte instituții bancare.


TEME. Românii boicotează puternic firmele austriece OMV, BCR, PETROM și Raiffeisen Bank, instituțiile din subordinea Ministerului Transporturilor și-au retras conturile de la BCR, românii s-au unit și au dat o replică dură Austriei.

Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts