Ziar Magazin Online

”Roger Federer” un mare campion, un mare caracter, privește către apusul vieții sportive!

MEDIASTIRI 27 10 2022 LIFESTYLE

Roger Federer, poate cel mai mare campion din Tenisul de Câmp, se retrage din competițiile sportive, la varsta de 41 de ani

După retragerea din competiții, Federer va fi prezent în continuare în lumea tenisului. Încă dinainte de meciul care a marcat retragerea sa, elvețianul a anunțat că i-ar plăcea să devina comentator de tenis, totodată, că se va implica activ în antrenarea copiilor din Elveția. 

”A fost o aventură pe care aș repeta-o oricând”

La conferința de presă de după ultimul meci al carierei, Federer a anunțat că are în vedere un proiect special, care ar trebui să se materializeze în următoarea jumătate de an. Văzând cât de mulți fani au fost prezenți la Londra, elvețianul se gândește serios să organizeze un turneu demonstrativ, probabil în primăvară, banii strânși urmând a fi probabil donați pentru cauze nobile.

Roger Federer, poate cel mai mare campion din istoria Tenisului de Câmp

„Mi-ar plăcea să organizez un turneu demonstrativ, cu jucători pe care îi aleg eu, în următoarele 6 luni. Tenisul mi-a dat totul și nu vreau să plec de lângă el”, a spus Federer, după retragere.

Federer și Nadal, doi mari campioni, doi buni prieteni

Federer si Nadal, doi mari campioni, doi buni prieteni

Rafael Nadal a fost de departe cel mai emoționat dintre jucătorii prezenți la Londra, la ceremonia de retragere. Rafa’ a venit special la Laver Cup pentru a participa la eveniment, deși problemele soției lui cu sarcina l-au afectat destul de mult.

Dincolo de rivalitatea din teren, poate cea mai frumoasă din istoria sportului, între cei doi mari campioni s-a legat și o prietenie adevărată, care transcende sportul.

„Cred că ne-am bucurat mereu de compania celuilalt și avem atât de multe la care să ne uităm în spate. Ne-a plăcut întotdeauna să petrecem timp împreună. Și avem milioane de subiecte de acoperit de acum înainte. Mereu am simțit că în toate serile petrecute împreună, până acum, nu am avut suficient timp”, a spus Federer despre timpul petrecut alături de Nadal.

Recorduri absolute deținute de Federer în Tenis

– În 2000, Roger Federer a adunat cele mai multe săptămâni petrecute consecutiv de un tenismen ca număr 1 ATP, 237 – adică 4 ani și jumătate – depășind la mare diferență vechiul record, de 160 de săptămâni, deținut de Jimmy Connors. 

– Roger Federer este cel mai bătrân lider ATP din istoria tenisului, performanță atinsă la 36 de ani și 10 luni, în data de 18 iunie 2018. 

– Federer este unicul tenismen care a jucat de trei ori toate finalele celor patru turnee de mare șlem ale unui sezon, în 2006, 2007 și în 2009. 

– Roger Federer este singurul din tripleta Federer-Nadal-Djokovic cu 5 titluri de mare șlem la trei competiții de Grand Slam: Australian Open, Wimbledon și US Open. 

– Federer este singurul tenismen din istorie care a ajuns în 18 finale de Grand Slam din 19 consecutive posibile, între US Open 2005 și Australian Oepn 2010. 

– Federer, singurul jucător care a câștigat 24 de meciuri consecutive în fața unor jucători din top 10 ATP, în perioada 2003-2005. 

– Roger Federer este jucătorul cu cele mai multe Turnee ale Campionilor câștigate, 6, dar poate fi întrecut de Novak Djokovic, care are 5 în palmares. 

– Federer va rămâne tenismenul cu cele mai multe titluri cucerite pe iarbă, 19, la nouă distanță în fața lui Pete Sampras și la 11 în fața sârbului Djokovic. 


Subiecte. La vârsta de 41 de ani, Roger Federer se retrage din viața sportivă competițională, Roger Federer, poate cel mai mare campion din istoria Tenisului de Câmp, se retrage, Roger Federer, un mare campion, un mare caracter, se retrage din competițiile sportive de Tenis de Câmp.

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts