Ziar Magazin Online

Revoltă națională în Cehia, 70 000 de protestatari împotriva UE, NATO și a guvernului au manifestat în stradă!

MEDIASTIRI 06 09 2022 POLITICA

Peste 70.000 de cehi au ieșit pe străzile din Praga, cerând coaliției de guvernământ să țină sub control prețurile energiei,  exprimăndu-și opoziția totală față de Uniunea Europeană (UE) și NATO

Zeci de mii de protestatari atât simpatizanți din extrema dreaptă, cât și din extrema stângă au manifestat sâmbătă împotriva guvernului ceh, UE și NATO.

Peste 70 000 cehi au protestat în stradă la Praga împotriva Uniunii Europene, NATO și guvernului

Protestatarii din mai multe grupuri politice de extremă-dreapta și marginale, susțin că națiunea central-europeană ar trebui să fie neutră din punct de vedere militar și să mențină importurile de gaze din Rusia.

”Scopul demonstrației noastre este de a cere schimbare, în principal în soluționarea chestiunii prețurilor la energie, la electricitate și gaze, care ne vor distruge economia în această toamnă”

a declarat coorganizatorul evenimentului Jiri Havel pentru presa locală.

Manifestanții s-au adunat în Piața Wenceslas din centrul orașului, la o zi după ce guvernul a supraviețuit unui vot de cenzură pe fondul afirmațiilor opoziției de inacțiune împotriva inflației și a prețurilor la energie.

Europenii au început să se teamă că inflația ridicată din cauza crizei energetice actuale ar putea alimenta tulburări sociale, proteste și greve , potrivit unui nou sondaj european

Evenimentele din Republica Cehă, care nu sunt singulare ci fac parte dintr-o tendință mult mai extinsă, arată cum criza energetică din Europa alimentează instabilitatea politică, deoarece creșterea prețurilor la energie a alimentat o inflație fără precedent.

Etichete. Cehia se revoltă împotriva guvernului, a Uniunii Europene și NATO, revoltă de proporții în Cehia împotriva UE și NATO, 70 000 protestatari în stradă în Cehia împotriva guvernului, UE și NATO.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts