Ziar Magazin Online

Proiect adoptat:”Plata salariilor în numerar va fi interzisă din 2026 și toți comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul!”

MEDIASTIRI 05 03 2023 STIRI 

Oare, ce ni se pregătește?! Un pas înainte către Globalizare și controlul total al omenirii!!

Companiile din România vor fi obligate să-și reducă semnificativ operațiunile cu numerar, conform unui proiect de lege adoptat deja la Senat și care va fi trimis, pentru votul decisiv, la Camera Deputaților

Printre altele, acesta prevede interzicerea plății salariilor în numerar și obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

Important: Același proiect de lege prevede că toți cetățenii vor avea un cont bancar pentru care nu vor plati comisioane.

Toate firmele care operează pe teritoriul României vor avea obligația de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar. Începând cu data de 1 ianuarie 2026, instituțiile publice au obligația să asigure încasările în numerar doar prin unitățile CEC, prin Poșta Română sau prin intermediul altor instituții de credit și prin servicii automate.

Totodată, plata salariilor va fi efectuată fără numerar, cu excepția pensiilor și drepturilor persoanelor vulnerabile.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie adoptat și de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

„Plățile de natură salarială plătite de angajator, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București, se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, prevede documentul.


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts