Ziar Magazin Online

Președintele Serbiei atacă dur Occidentul: ”Nu voi face parte dintr-o haită care vrea sa-l condamne pe Dostoievski” spune Aleksandar Vucic

CONSPIRATIE 13 IUNIE 2022

Aleksandar Vucic spune că au existat nenumărate discuții în care i s-a cerut Serbiei să anuleze orice ospitalitate a ministrului Afacerilor Externe din Rusia.

”Ca președinte al statului, nu voi face parte dintr-o haită care vrea să-l condamne pe Dostoievski. Isteria a mers prea departe” 

Despre relațiile pe care le are cu Moscova, șeful de stat din Serbia afirmă că „Rusia este un prieten tradițional.”

Kremlinul a catalogat ca fiind un ”act ostil” faptul că trei țări din Europa, Bulgaria, Muntenegru si Macedonia de Nord și-au închis spațiul aerian pentru avionul lui Serghei Lavrov, motiv care a și condus, de altfel, la anularea vizitei acestuia în Serbia.

Cum cataloghează oficialii ruși această măsură

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că asemenea acțiuni pot cauza probleme în programul întâlnirilor diplomatice de nivel inalt. Totuși, a precizat că acest comportament nu va împiedica Moscova din a menține legături cu statele prietene și nu vor opri diplomația rusă din a-și continua munca.

Serghei Lavrov a catalogat drept ”de neimaginat” faptul că cele trei state și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă în Serbia. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei a spus și că: ”Inimaginabilul s-a produs”, în timpul unei conferințe de presă.

”Principalul lucru este că nimeni nu va putea distruge relațiile noastre cu Serbia” a mai afirmat Serghei Lavrov

Tot Serghei Lavrov a mai spus că omologul lui din Serbia a fost deja invitat la Moscova, spunând că speră ca această vizită a oficialului de la Belgrad să nu fie obstrucționată în niciun fel.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts