Ziar Magazin Online

Polonia rupe acordurile cu UE, acuzând Bruxelles de ”politică brutală” și nerespectarea întelegerilor privind reformele judiciare

MEDIASTIRI 02 09 2022 POLITICA

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că ”acordurile cu Comisia Europeană au fost rupte”, acuzând această instituţie că nu a respectat înţelegerea de a debloca PNRR al Poloniei în schimbul desfiinţării camerei disciplinare pentru judecători

Camera disciplinară pentru judecători, eiiiiii, ce vă spune dragii mei expresia asta? Adică, seamănă cumva cu expresia româneasca ”Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie?” Adica SIIJ!

Na, că parcă ai zice că este același lucru. Da, același lucru, adică o protecție ”divina” pe care ”îngerașii” de la Bruxelles doresc cu insistență să o acorde tuturor judecatorilor din UE. Altfel spus, de la ”vârful” UE se protejează și se încurajează corupția în Magistratură prin desființarea oricăror structuri care au competența de a-i judeca pe Magistrați.

Este o atitudine de o gravitate fără precedent, toate structurile de ”pază și protecție” socială, care mențin ordinea și echilibrul într-o societate, care au ca obiect să ”FACA DREPTATE,” Poliția, Jandarmeria, …… până și FBI și CIA, au departamente interne de anchetă destinate personalului propriu, în cazul în care există suspiciuni de ”ABUZ ÎN SERVICIU.” Magistratura europeană nu are o asemenea structură, pentru că se dorește cu disperare să nu existe așa ceva.

UE dorește insistent să nu existe nici o instituție care să aibă autoritatea de a-i judeca pe magistrații corupți

Andrzej Duda s-a referit în mod expres şi la un anunţ conform căruia patru asociaţii europene ale judecătorilor au contestat decizia Comisiei Europene de a aproba reforma judiciară prezentată de Polonia.

Aceasta ar trebui să facă să sune alarma şi în alte ţări europene. Aşa cum se poate vedea, cercurile judiciare pur şi simplu doresc puterea

Am citit într-un articol că există două ţări lovite de sancţiuni. Polonia a primit milioane de refugiaţi ucraineni şi, cu toate acestea, este lovită de sancţiuni mai dureroase decât cele împotriva Rusiei”, a spus premierul polonez Morawiecki la Paris.

După negocieri intense între Polonia si Comisia Europeană, s-a ajuns la un acord în ce privește desfiinţarea camerei disciplinare pentru judecători, create în cadrul reformelor judiciare criticate de executivul comunitar, în schimbul aprobării de către Bruxelles a PNRR-ului polonez, în baza programului european de relansare post-pandemie prin care Polonia poate accesa circa 35 de miliarde de euro.

”Rezultă că cuvântul dat nu contează pentru Comisia Europeană, pentru reprezentanţii ei şi nici pentru unii politicieni din instituţiile europene. Aceasta este, din nefericire, o politică brutală”

A afirmat Presedintele polonez. Vă puteți da seama cât de disperați sunt ”șefii” UE dacă ii condiționează Poloniei accesul la PNRR, 35 de miliarde de euro, de desființarea Instituției care are competența de a judeca abuzurile magistraților?! O atitudine extrem de dubioasă din partea UE, a acestei construcții politice care pare că își trăiește ultimile zile de glorie.

La nivel oficial, atât Ungaria cât și Polonia deja și-au manifestat scepticismul cu privire la viitorul Uniunii Europene și intenția de a părăsi această ”barcă’ care a început să se scufunde, o construcție politică care își dovedește inutilitatea pentru țarile estice și utilitatea pentru cateva state privilegiate.

Etichete. Polonia rupe relațiile cu UE, Polonia acuza UE de politici incorecte, Polonia se pregătește să iasă din UE, PNRR-ul Poloniei este condiționat de desființarea Institutiei care are competența de a-i judeca pe judecători.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts