Ziar Magazin Online

Petre Daea:”Nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii, va merge la export ”doar” grâul care depășește nevoile țării!”

MEDIASTIRI 16 08 2022 POLITICA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că va merge la export doar grâul care depăşeşte nevoile ţării, menționand că nu poate lăsa România fără grâu şi să meargă să caute în altă parte. 

Odată cu revenirea tehnocratului Petre Daea în fruntea Ministerului Agriculturii, se pare că agricultura româneasca va reintra pe făgașul normalitații.

Daea a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, daca va fi o diminuare a exportului la grâu.

”În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depăşeşte nevoile ţării. În niciun caz altul”

„Păi, nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii grâu. Sub nicio formă. Sunt atent, ştiu exact ce înseamnă contracte în derularea lor, nu mă găsesc nepregătit, de asta mă şi trezesc dimineaţa mai devreme.

Estimările mele sunt stabilite pe baza datelor pe care le am de la structuri. Ştiu în fiecare zi ce kilogram de grâu iese afară. Nu vreau să vă transmit eu informaţiile acestea exacte pentru că nu vreau să intru în piaţă şi vreau doar să ştiţi că e pe mâini bune balanţa şi pe decizii cumsecade, corecte, bine asigurate.”

Petre Daea, cel mai bun ministru al agriculturii de după 89′

”Eu vreau să fie bine pentru piaţă, vreau să fie bine pentru ţară, vreau să fie bine pentru fermieri”

”Nu o să vedeţi de la mine cifrele acestea pentru că nu vreau să dau posibilitatea unor interpretări care pe mine m-ar putea duce într-o situaţie în care să nu fie bine pentru piaţă.”, – a declarat Daea.

Întrebat cu ce procente este mai mică producţia de grâu de anul acesta faţă de cea din 2021, ministrul Agriculturii a răspuns:

„Vă dau un procent, dar îmi îngăduiţi să o fac săptămâna viitoare şi să vă dau şi cantitatea exactă? Este ca şi cum vreţi să introduceţi mingea în plasă prin spatele porţii. Eu sunt pregătit şi pentru acest răspuns şi vă spun, este mai mică decât anul trecut. Ea este între 15 şi maxim 18 faţă de anul trecut”.

Indicii. Petre Daea noul Ministru al Agriculturii nu permite să se exporte decât cantitatea de grâu ce depașește nevoile țării, Petre Daea – se va exporta doar grâul ce depașește nevoile țării, Petre Daea – producția de grâu este mai mică anul acesta.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts