Ziar Magazin Online

Parlamentul ungar a aprobat o creştere a impozitării marilor lanţuri de hipermarketuri cu 0,20 %. Legea pare a fi cu dedicație pentru multinaționale!

MEDIASTIRI – DIVERSE 19 IUNIE 2022

Parlamentul ungar a aprobat o creştere a impozitării marilor lanţuri de hipermarketuri, majoritatea străine, conform noii legi, pentru lanţurile comerciale care au o cifră de afaceri anuală de peste 273 de milioane de euro, taxa specială pe venituri va creşte la 2,7%, faţă de 2,5% în prezent.

Guvernul condus de Viktor Orban plănuiește de mulţi ani ca Ungaria să sprijine lanţurile autohtone de hipermarketuri

Viktor Orban, Premierul Ungariei, un Președinte patriot, care apără interesele Ungariei în relația cu UE

Deşi legea nu face discriminare între companiile naţionale şi cele străine, practic ea va afecta doar marile lanţuri comerciale multinaționale, precum Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar sau Tesco.

Noua lege mai prevede că aceste lanţuri comerciale vor trebui să predea zilnic Centrului de Recuperare a Alimentelor produsele alimentare care expiră în următoarele 48 de ore, cu excepţia celor care au din momentul producerii o dată de expirare de mai puţin de două zile, cum ar fi de exemplu produsele de panificaţie.

Actul normativ nu afectează cele trei lanţuri comerciale ungurești, cele mai mari, CBA, COOP şi Real, acestea fiind francize şi având cifre de afaceri sub plafonul de 273 mil euro.

Viktor Orban premierul Ungariei nu mai crede in UE

,,Entuziasmul s-a prăbușit iar UE este o umbră în culorile curcubeului a ceea ce a fost odată. Avem o rețea la Bruxelles care vrea să impună taxe brutale pentru proprietăți și mașini și vor să amenințe securitatea financiara a oamenilor simpli nu a multinaționalelor”

”Vrem să fim suverani nu să ne trezim în niște State Unite ale Europei”

,,Insistăm că în Ungaria căsătoria implica un bărbat și o femeie, tatăl este bărbatul iar mama este femeia, iar copiii noștri vrem sa fie lăsați în pace. Este evident că ne sunt luate drepturile și libertățile de către o nouă specie.” – spune Orban intr-un discurs adresat ungurilor

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts