Ziar Magazin Online

”Oxford Analytica” analiză dură pentru Klaus Iohannis! ”Președintele României, împreuna cu serviciile și armata, erodează democrația!”

MEDIASTIRI 04 08 2022 POLITICA

Oxford Analytica a realizat o analiză extrem de dură la adresa președintelui Klaus Iohannis, care arată că Iohannis se bazează tot mai mult pe serviciile de informații pentru a-și menține puterea. Analiza OXAN mai arată că influența lui Iohannis în regiune este mică, în timp ce popularitatea internă e în cădere liberă.

”Președintele erodează democrația pluralistă din România”

Oxford Analytica este unul dintre cele mai influente și reputate firme de consultanță specializată în analiză geopolitică. Este recunoscută pentru evaluările și analizele foarte exacte și de calitate cu privire la geopolitică pe plan international. Recent, Oxford Analityca a dat publicității o analiză foarte pertinentă, dar critică, la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Articolul în cauză titrează ”Președintele erodează democrația pluralistă din România” prin implicarea puternică a serviciilor secrete în politică și prin sumele mari primite de presă din partea partidelor.

”Presa din România primește sume mari de bani din partea partidelor politice aflate la guvernare”

Această analiză poate să fie utilă șefilor de stat din cadrul NATO dar și unor posibili contracandidați ai lui Iohannis, întrucât pe el nu îl avantajează deloc. Este un prim semnal, dat la nivel internațional, că Iohannis nu ar fi cea mai bună alegere pentru funcția de maximă importanță din NATO, în primul rând pentru că este prea autoritar, asociat serviciilor secrete și predispus la compromisuri.

”Iohanis nu ar fi cea mai bună alegere pentru funcția în NATO, fiind controlat de serviciile secrete și predispus la compromisuri”

”Iohannis vorbește puțin, iar aparițiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se țin departe de ochii lumii și se crede că provin din domeniul afacerilor și din lumea serviciilor de informații.”

”Popularitatea președintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă, deoarece încercarea sa de a reduce influența parlamentului, permițând epurarea judecătorilor anticorupție și aducând figuri militare în politică, pare să se întoarcă împotriva sa. Eforturile sale din 2021 de a încheia o coaliție între două partide în mod normal rivale, care dețin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă și controlul asupra acțiunilor guvernului.”

”Guvernul Ciucă, în funcție de opt luni, se străduiește să guverneze în mod eficient și depinde de sprijinul unei mass-media semi-captive și al serviciilor de informații. Iohannis renunță la rolul său de mediator între organele de stat și între stat și societate. Temerile sunt tot mai mari că actualul sistem este înlocuit cu o versiune monolitică în care corupția și ineficiența continuă să prospere.”

”Propunerile ar crește considerabil puterile SRI, lăsându-l responsabil doar în fața președintelui și a consilierilor săi”

Oxford Analytica menționează în repetate rânduri puterea și influența serviciilor secrete, arătând că acestea au primit până și rolul de a supraveghea investițiile străine.

Raportul Oxford Analytica vorbește deschis despre acordul și implicarea lui Iohannis în anumite proiecte de lege ”create” de servicii cu scopul de a-și consolida puterea și independența.

Indicii. Oxford Analytica face o analiză extrem de dură a lui Klaus Iohannis, Iohannis se folosește de serviciile secrete să rămână la guvernare, Iohanis erodează democrația în România, guvernul ”mituiește” presa din România, Iohannis nu este o alegere bună pentru funcția NATO.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts