Ziar Magazin Online

Maria Grapini, atac dur la adresa păpușarului Zelenski!”Voi bloca demersurile de aderare a Ucrainei la UE!”

MEDIASTIRI 01 01 2023 POLITICA

Maria Grapini: ”Acum că a trecut Craciunul, pot să vă spun domnule Zelenski, să vă fie rușine, voi bloca demersurile de aderare a Ucrainei la UE”

Zelenski a promulgat Legea Minoritatilor naționale din Ucraina, care blochează folosirea limbii române în învățământul de stat și le impune copiilor etnicilor români să învețe în ucraineană.

Europarlamentarul Maria Grapini îl ataca dur pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru că a atentat la drepturile românilor din Ucraina și spune că va bloca aderarea țării la Uniunea Europeană dacă președintele ucrainean nu își reconsideră deciziile.

„Acum ca a trecut Craciunul, pot sa va spun domnule Zelinski, sa va fie rusine? Cum va permiteti sa incalcati dreptul romanilor de a studia in limba romana? De ce incalcati drepturile minoritatilor,desi ati cerut aderarea Ucrainei la UE? Romania si romanii au primit in casele lor refugiatii din Ucraina si dumneavostra va bateti joc de romani? Demersurile mele catre Comisia europeana sunt ferme: daca nu respectati drepturile romanilor de pe teritoriul Ucrainei, sa fie blocat demersul de aderare si sa se sisteze ajutoarele de la UE. Domnule Zelinski, ar trebui sa stiti ca aveti si obligatii, nu numai drepturi!”


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts