Ziar Magazin Online

Kamaz, Camionul Rusesc, ”spaima Dakarului”, cea mai performantă tehnologie, cel mai performant Camion din Raliul Paris Dakar

MEDIASTIRI 05 04 2023 STIRI MAGAZIN

Kamaz, Camionul Rusesc, pur și simplu își spulberă adversarii din Raliul Paris Dakar

Dintre toate categoriile de la Dakar, clasa adresată camioanelor este cea mai spectaculoasă. Iar camionul Kamaz atrage toate privirile.

Kamaz are 1150 de cai putere, de 10 ori mai mult decât au camioanele obișnuite din aceeași categorie cu el. Are un motor uriaș de 13 litri în 6 cilindri, cu o turbină care dezvoltă o putere uriașă.

Totul la Kamaz e mare, rusesc și foarte performant. De exemplu, are roți uriașe care cântăresc 150 kg fiecare. Cu totul, Kamaz are 9.5 tone.

Motorul de 13 litri, Dongfeng Cummies, diesel și consumă până la 200 l la 100 km forțat la maxim. Kamazul are un rezervor de 1.000 de litri, amplasat pe axul din spate, ceea ce asigură o distribuție egală a greutății, 50:50.

Camionul Rusesc Kamaz deține recordul total de victorii, la  Dakar, 18 la număr, mai multe decât oricare alt producător

Camionul Kamaz pur și simplu își umilește adversarii, rar când un alt camion concurent ”pătrunde” în primele 4 locuri, Kamaz ocupând de obicei tot podiumul.

Kamaz câștigă detașat 5 raliuri consecutive, 2002 – 2006, apoi repetă performanța de 5 victorii consecutive 2016 – 2020.

Camioanele americane, spre rușinea lor, sunt aproape absente pe podiumul Paris Dakar, tehnologia lor fiind cu mult în urma tehnologiei rusești!


Vă așteptăm pe Facebook: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

Pe TIK TOK: @ziaronlinemediastiri.ro

Pe INSTAGRAM: MEDIASTIRI.RO

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts