Ziar Magazin Online

Gigi Becali-”Zelinski face parte din gruparea neonazistă care controlează și batalionul Azov! Putin are dreptate când afirmă că denazifică Ucraina!”

MEDIASTIRI 30 12 2022 STIRI EXTERNE

Gigi Becali afirmă în direct la România TV că:”Putin are dreptate când spune că denazifică Ucraina!”

Patronul FCSB spune că Zelinski a ajuns preşedintele Ucrainei cu ajutorul miliardarului Ihor Kolomoyskyi, cel despre care se spune că a înfiinţat Batalionul Azov, o grupare care a fost acuzată de nazism, înainte de a fi inclusă în Garda Naţională a Ucrainei.

Sprijinul internațional pentru Azov a fost larg, spun experții. În Ucraina a apărut un nou focar al extremei dreapte din întreaga lume. Bărbați de pe trei continente s-au alăturat unităților de antrenament Azov pentru a se angaja într-o ideologie similară.

Kolomoyskyi este un personaj controversat, are afaceri în media, sectorul bancar, minerit şi siderurgie. În ultimii ani a fost anchetat inclusiv de FBI pentru infracţiuni financiare, iar în aprilie 2021, lui Kolomoyskyi şi familiei sale le-a fost interzis accesul pe teritoriul SUA.

În martie 2022, Al Jazeera a dezvăluit că Ihor Kolomoyskyi a fost cel care a finanţat Batalionul Azov, înainte ca acesta să fie integrat în Armata Ucrainei.

Despre legătura dintre Zelinski și Azov a vorbit și celebrul latifundiar Gigi Becali, într-un interviu recent

„Vreţi să vă spun ce ştiu eu despre Zelinski? Pe Zelinski l-a pus preşedinte un mare miliardar care are gruparea aia Azov şi el l-a salvat pe Abramovic. Miliardarul i-a spus: ‘Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovic!’.

Şi l-a sunat pe Biden şi i-a spus să-l salveze. Ăia sunt naziştii… Când spun ei, Putin, că naziştii… naziştii există acolo (n.r. referire la batalionul Azov). Denazificarea aia de vrea să o facă… Este adevărat că miliardarul este evreu. Şi toată lumea se minunează că a făcut gruparea aia Azov, pentru că gruparea aia Azov este nazistă.

Ştiu eu că l-a sunat pe Biden şi i-a spus: ”Domnule, iartă-l pe Abramovic”. Iar aia cu otrăvitul este o minciună. Ce otrăvire? Abramovic are o boală de piele şi atâta tot. N-a fost, mă, otrăvit. E vrăjeală, minciună. El are o boală de piele şi nu se bărbiereşte.”, spune Gigi Becali la România TV.”

În octombrie 2019, 40 de membri ai Congresului SUA, în frunte cu reprezentantul Max Rose, au semnat o scrisoare în care au solicitat fără succes Departamentului de Stat al SUA să desemneze Azov drept „organizație teroristă străină”. În aprilie anul trecut, reprezentanta Elissa Slotkin a repetat cererea. Aceasta includea și alte grupuri de supremație a albilor, trimise către administrația Biden.

Ce este regimentul Azov?

Este un grup neonazist de extremă dreapta. Azov s-a extins în Ucraina și a devenit parte a forțelor armate ucrainene, o miliție de stradă și un partid politic.

Gruparea este formată exclusiv din voluntari, estimată la aproxiamtiv 900 de persoane. Membri grupării sunt ultranaționaliști și sunt acuzați de a susține ideologia neonazistă și de supremație a albilor.

Unitatea a fost formată inițial ca grup de voluntari în mai 2014 din banda ultranaționalistă „Patriot of Ukraine” și din grupul neonazist Social National Assembly (SNA).

Ambele grupuri s-au angajat în idealuri xenofobe și neonaziste și au agresat fizic migranții, comunitatea romă și persoanele care se opuneau opiniilor lor.


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts