Ziar Magazin Online

Fermierii români declară război guvernului! Protest național, fermierii au ieșit cu tractoarele pe străzi, ”așa nu se mai poate!”

MEDIASTIRI 09 04 2023 STIRI

Protest fără precedent al fermierilor români, patru vămi și portul Constanța sunt blocate

Peste 7000 de fermieri au protestat vineri, în toată țara. Au ieșit cu tractoarele în stradă, în principalele puncte de frontieră și în toate orașele țării.

În județul Timiș, sute de fermieri au ieșit cu tractoarele pe marginea drumului, în semn de protest. În Mureș fermierii s-au îmbrâncit cu jandarmii. În Târgu Mureș s-au adunat 1.500 de fermieri cu 500 de tractoare.

Fermierii protestează împotriva cantitatății uriașe de cereale din Ucraina, cu prețuri de dumping, intrată și rămasă în România

Din cauza concurenței neloiale a produselor din Ucraina sunt obligați să își vândă stocurile proprii de cereale cu prețuri care nu le a coperă nici măcar cheltuielile.

Mesaj ambiguu și nesatisfăcător al Ministrului Agriculturii, Petre Daia

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Acele sume care au venit în prima tranșă de la Comisia Europeană se pun în mișcare imediat. A apărut regulamentul prin care dăm posibilitatea acordării sumelor, pe care le știți. O sumă mică, dar pe care am luat-o pentru a ajunge la fermieri. La această sumă din bugetul ministerului Agriuclturii, am mai pus la aceste 10 milioane, încă 10 milioane. Suma s-a dublat. Banii se vor da numai la fermierii care au cereale pe stoc la data de 1 februarie. Nu se dă niciun cent pentru comercianții de cereale”.

Și agricultorii bulgari protestează 

Au aceeași problemă, ajutorul dat de Comisia Europeană este prea mic și nu acoperă pagubele suferite de când cerealele din Ucraina au intrat pe piața românească, la prețuri mult mai mici. Iar acest lucru i-a adus în fața unei concurențe neloiale.

„Noi fermierii am ajuns la disperare, aceste importuri din Ucraina ne-au distrus, ne-au adus la fundul sacului, nu mai rezistăm. A intrat multă marfă din Ucraina şi în loc de tranzit a rămas în România. Noi, fermierii români, producem la un preţ triplu față de Ucraina şi apoi vindem toţi pe aceeaşi piaţă”


Vă așteptăm pe Facebook: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

Pe TIK TOK: @ziaronlinemediastiri.ro

Pe INSTAGRAM: MEDIASTIRI.RO

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts