Ziar Magazin Online

Europa nu interzice motorul cu combustie internă, cel puțin până în anul 2035!

MEDIASTIRI 22 02 2023 DIVERSE

Motorul clasic, cu combustie internă, nu va fi interzis în Europa, cel puțin până în 2035

Mass-media a publicat câteva titluri senzaționaliste precum „Europa interzice motorul cu combustie internă din 2035”. Uniunea Europeană (UE) nu a interzis în mod explicit vânzarea de mașini cu motoare cu combustie începând cu 2035.

Legislația introdusă de UE la 10 februarie 2023 nu reprezintă transformarea oficială a actului în lege – care este așteptată în luna martie – ci mai degrabă o aprobare din partea Parlamentului European și o clarificare a actului propus care oferă producătorilor de automobile o mai mare libertate de acțiune pentru a continua producția de vehicule cu combustie, cu o condiție, combustibilul care le alimentează să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cum ar fi eFuel-ul sintetic pe care Porsche îl dezvoltă și care va alimenta diverse experiențe Porsche 911 la nivel global.

Deci, ce spune noua legislație și care sunt ramificațiile? Documentul UE C(2023)1086 se referă în mod specific la noile prevederi din Directiva europeană privind energia regenerabilă (RED) introduse pentru a permite utilizarea „combustibililor de transport lichizi și gazoși regenerabili de origine nebiologică și a combustibililor din carbon reciclat”.

Acesta este un termen larg care poate părea confuz, dar cea mai simplă distilare a combustibililor la care se face referire este că UE va permite utilizarea hidrogenului lichid și gazos (și a altor combustibili asemănători cu hidrogenul) și, mai exact, a combustibililor sintetici creați prin recoltarea carbonului din atmosferă și sintetizarea acestuia cu hidrogen verde.

Practic, combustia va fi permisă după 2035, atât timp cât combustibilul care o alimentează este considerat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Mai exact, procesul de sintetizare – de la început până la sfârșit, inclusiv achiziția de materii prime – trebuie să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts