Ziar Magazin Online

Educația corectă se face prin Disciplină, nu prin Toleranță! Interviu cu reflexoterapeut Valentina Buzoeanu!

MEDIASTIRI 19 01 2023 CULTURA 

Se subminează cu bună știință, din ce în ce mai mult, autoritatea părintească, a profesorilor și a lui Dumnezeu

Sub așa zisa mască a intențiilor bune, se ascunde o mască a unor mari anomalii, ce va determina să se dezvolte o națiune de răzvrătiți, inculți și incapabili.

Articolul este un interviu-dialog între maseor reflexoterapeut Valentina Buzoeanu și autorul articolului.

– Care este scopul masajului terapeutic, ce este masajul terapeutic și ce v-a determinat să alegeți această profesie?

1- Din punct de vedere al medicinii alopate, masajul terapeutic relaxează foarte mult zonele musculare contractate, facilitând circulația sanguină și circulația limfatică, elimină durerile și senzațiile de disconfort provocate de mușchii contractați. Acest lucru are o contribuție foarte importantă la sănătatea întregului organism.

2- Din punctul de vedere al medicinii naturiste, alternative, masajul terapeutic echilibrează întreaga structură energetică subtilă. Maseorul acționează ca un releu de transmisie între Univers și pacient. Zonele bolnave sunt zonele unde energia este mult diminuată sau cu un nivel de vibrație mai scăzut decât specificul zonei respective. Terapeutul simte aceste zone și le încarcă energetic. Contracția musculară determină un blocaj energetic la nivel subtil. Terapeutul relaxează și deblochează aceste zone, facilitând curgerea liberă a energiilor în întreaga ființă, condiție esențială a sănătații omului.

3- Am îmbrățișat meseria de maseor reflexoterapeut cu pasiune și dăruire, în urma unor experiențe extrem de dureroase din viața mea. Am avut probleme grave de sănătate și mi-a fost dat să experimentez miracolele ce le-am trăit.

Am ales ca, în loc să mă victimizez, să folosesc aceste trăiri pentru a ajuta la vindecarea semenilor mei, pentru ca și aceștia să-și recapete sănătatea. Acum 10 ani am descoperit că, după ce am reușit în mod miraculos să mă vindec de o boală gravă și incurabilă, despre care rudele apropiate și cunoscuții știu, mi s-a oferit un Dar de către Dumnezeu, acela de a folosi energia pentru vindecarea oamenilor.

Despre metoda corectă de educație

Valentina: Un subiect controversat în timpul nostru, este cel al educației pe care o oferim copiilor noștri. Consider că este timpul să ne trezim și să conștientizăm că, pe nesimțite, s-a ajuns în pragul în care, părinții nu mai sunt cei care își educă copiii.

Societatea în care trăim își pune amprenta din ce în ce mai malefic asupra copiilor noștri, ce ne-au fost oferiți de Divinitate cu responsabilitatea de a-i aduce pe drumul în care, fiecare dintre noi, atât părinții cât și copiii, să învățăm tot ceea ce este mai bun pentru noi toți.

Problema este că binele este numit rău și răul bine, astfel că nu se mai cunoaște bariera dintre acestea, ca să poată să rămână în echilibru

Sunt mamă a trei copii minunați pe care i-am crescut singură, dar am fost nevoită să suplinesc și rolul de tată.

Fiind terapeut, am studiat și comparat foarte multe modele de educație care sunt promovate, cât și foarte multe experiențe ale clientelor mele cu copiii lor pentru a reuși să-mi educ copiii cât mai armonios.

Un nou curent filozofic pune stăpânire din ce în ce mai mult pe majoritatea omenirii

Autor: Geneza artei didactice arată fără echivoc că această artă își are originile în spiritualitate.

Primele școli ca instituții oficiale de învățământ au fost bisericile și mănăstirile diferitelor ordine monahale

Primii profesori care s-au ocupat de educația atât a noilor generații cât și a oamenilor maturi care doreau să își completeze cunoștințele și să se perfecționeze lăuntric, au fost preoții. Spre deosebire de profesorii contemporani, preoții profesori, să zicem așa, au fost niște erudiți, cu niște cunoștințe de o vastitate absolut uimitoare.

Începând de la Ion Creangă, care începe cursul primar școlar în satul natal la școala înființată de preotul Ion Humulescu și plonjând adânc în istoria marilor oameni ai umanității, trecând pe la Rene Descartes, Blaise Pascal,  Leonardo da Vinci, Johannes Kepler, Newton, Toma din Aquino, etc, toți au primit educația și învățătura în instituții de învățământ monahale.

Regimul de viață și educația pe care o primeau copiii în aceste instituții de învățământ monahale erau de o austeritate inimaginabilă, pentru că asta este singura cale autentică către progresul interior al ființei umane.

Valentina: Aud tot mai des să nu ne pedepsim copiii pentru că îi traumatizăm, nici măcar să nu îi certăm nu mai este voie.

” Nu scuti copilul de disciplinare căci, dacă îl pedepsești cu nuiaua nu va muri. Dacă ii pedepsești cu nuiaua, îi vei salva din locuința morților” proverbe 23, 13-14

” Nu cruța nuiaua dacă nu te ascultă, dar în sfintele porunci să îl crești cu răbdare multă.

”Cine nuiaua scutește, nici copilul nu-și iubește” proverbe Solomon

” Cine iubește certarea iubește știința, dar cine urăște certarea este prost” proverbe.

”Cine cruță nuiaua, urăște pe fiul său, dar cine îl iubește îl pedepsește îndată” proverbe12-13.

Educația pe care o ferim copiilor noștri este obligatoriu să difere în funcție de temperamentul și caracterul fiecărui copil.

Copil fiind, am fost nevoită să am grijă și de cele două surori ale mele. Laura, cea mijlocie, era hiperactivă, energică și foarte neascultătoare. Singura formă prin care  care am reușit să mă fac înțeleasă și ascultată a fost să fiu foarte fermă și să o pedepsesc dur. Orice altă metodă de educație bazată pe comunicare, în cazul ei a fost sortită eșecului. Manipula, mințea și ne șantaja pe toți. Acum are o familie bună și a reușit cu bine în viață.

Cealaltă soră, Mihaela, având un caracter și un comportament total diferite, a răspuns foarte bine la educația clasică, care are loc prin comunicare.

Nu îi putem educa pe toți copiii la fel, așa cum nutriționiștii nu înțeleg că nu se pot oferi diete la toți la fel, că este absolut necesar să se țină cont de mai mulți factori.

Autor: Celebrul film ”Cei 300” prezintă istoria unei grupări de luptători spartani care, printr-un antrenament pur și simplu inuman, care începea de la vârste foarte fragede, imediat cum copiii puteau să meargă, ei deveneau luptători absolut fenomenali.

Celebrul Toma din Aquino, călugăr dominican, l-a avut ca profesor direct pe Albertus Magnus, ale cărui capacități psihice transcend cu mult condiția umană. La vârsta de 5 ani, Toma din Aquino își începe educația în mănăstirea benedictină de la Monte Cassino unde învață metafizică, logică, etică, politică și filozofie

Rene Descartes, fondatorul Cartezianismului, își începe educația la 11 ani la Colegiul iezuit regal ”Henry Le Grand” unde a învățat matematică și fizică.

Este dovedit științific, așa cum corpul fizic se dezvoltă sănătos și puternic datorită exercițiilor fizice foarte dure, tot așa psihicul și mintea umană pot atinge performanțe nebănuite printr-un antrenament adecvat, specific, foarte dur.

Valentina: Când fiica mea cea mare Iulia avea vârsta de opt ani, a început să se zgârie și să se bată singură. Îngrijortă de acest comportament bizar, am mers cu ea la doctor. Doamna doctor m-a întrebat atunci cine o alintă așa de mult. Deoarece este primul copil și prima nepoțică, toată familia o iubea și o alinta. M-a îndemnat să îi dau 2 pălmuțe și să nu îi mai acord deloc atenție, și să îi explic de ce o pedepsesc mai întâi. Chiar dacă plânge, chiar dacă simți nevoia să o iei în brațe, să nu dai înapoi pentru că dacă o să vadă că cedați, așa va continua toată viața să vă submineze autoritatea și nici ei nu îi va fi bine. Am ascultat aceste sfaturi și după ce a plâns, a venit singură la mine și s-a înseninat.

Educația implică ca uneori, atunci când este strict necesar, când nu funcționează metoda educației prin comunicare, este necesar să le oferim copiilor noștri pedepse adecvate, cu multă atenție și foarte bine calculate. Acest lucru nu înseamnă să îl jignim sau să îl facem să creadă că nu este în stare de nimic, că este incapabil și inutil.

Examinați cu mare atenție ce se întâmplă cu cei care propovăduiesc educația permisivă și veți constata  cum copiii acestora nu au vieți prea de dorit, droguri, sinucideri, răzvrătire, nesimțire și o gravă lipsă de cultură.

O prietenă și clientă care este profesoară îmi povestea că a venit mama unui adolescent de liceu, care a reclamat-o că a ridicat vocea la el.

Autor: 1- Napoleon Bonaparte putea în același timp se asculte raportul a trei Generali care vorbeau concomitent, sau juca două partide de șah în același timp și la sfârșit știa în ordine, de la început până la sfârșit, toate mutările celor două partide de șah.

2- Nicolae Iorga, după ce a fost luat de la gară de un birjar, când a ajuns în celălalt capăt al străzii, birjarul l-a întrebat câte case își amintește, pe lângă care au trecut. Atunci Nicolae Iorga, fără să fi știut că va fi supus acestui test, a indicat cu exactitate toate casele în ordine și de pe o parte și de pe cealaltă a strazii.

3- Actualul campion mondial la concursul de memorat, care poate memora trei pachete de cărți de joc în ordine una după alta, a spus că a atins această performanță printr-un efort și antrenament extraordinar de intense.

Am dat aceste exemple pentru a releva că atât fizicul, psihicul și mintea pot atinge performanțe incredibile prin antrenament si disciplină foarte dure, foarte intense.

Actuala formă de educație bazată pe toleranță, nu va duce decât la degradarea completă a ființei umane pe toate cele trei planuri, fizic, psihic și mental. Actuala formă eronată de educație este oare promovată din ignoranță sau cu bună știință și rea intenție, pentru a transforma actuala societate intr-o societate de ignoranți, needucați si sclavi!?

‘’Eu sunt în schimb de acord cu folosirea fără odihnă a biciului cel mai tăios, până la totala îndreptare. Biciul folosit la momentul potrivit este mai bun decât banii sau decât aurul cel mai curat. Prin bici sufletul se îndepărtează tot mai mult de materia lui. Și, dacă biciul a provocat aceasta, atunci el a salvat un suflet de la pieire și totodata l-a salvat pe om  de la moartea veșnică.‘’ Marea Evanghelia a lui Ioan cap 1 vers 7

‘’Omul trebuie să fie pedepsit cu biciul pe măsura fărădelegii făcute!’’ Marea Evanghelie a lui Ioan cap 1 vers 8

Valentina: Tot universul și Absolut totul inclusiv procesul educativ funcționează pe baza unor reguli, legi precise.

Este foarte important să înțelegem că atât noi părinții cât și copiii pe care îi avem în grijă este indispensabil să cunoaștem și să stabilim reguli pe care fiecare să le respectăm.

Și Dumnezeu ne lasă să suportăm consecințele alegerilor noastre, uneori mai nechibzuite, ca să putem asimila lecțiile ce le avem de însușit pentru binele nostru.

Termenul ‘’necondiționat’’ nu este întocmai corect înțeles. Cum ar fi ca fiecare să trăim în neorânduială pentru că nu există reguli și norme?

” dacă mă iubiți veți păzi poruncile mele” Ioan 14, 15

Când fiul meu Daniel era în clasa a opta, nu lua lucrurile prea în serios, să învețe, așa că i-am zis:

– Dani, de azi înainte îți asumi responsabilitatea alegerilor tale, eu am făcut tot ceea ce îmi stă în putință să îți fiu alături, să te sprijin și voi fi în continuare, dar dacă tu nu vrei să colaborezi de bună voie, mă simt nevoită să te las să suporți consecințele alegerilor tale. Voința de a învăța depinde de tine să o găsești

Este loc și pentru cei care nu doresc să învețe, să facă curățenie la purcei și pe drumurile publice.

Asta vei ajunge să lucrezi dacă nu îți place să înveți, eu nu te voi mai întreține după cele opt clase dacă nu văd că te mobilizezi.

Decât să ne pierdem energia în discuții inutile și fără folos, mai bine discutăm scurt punctat și la obiect fără lamentări sau în postura de salvator. Comportamentul nostru este necesar să fie ferm, când cerem ceva de la copiii noștrii să le și explicăm clar motivul pentru care facem asta.

Dacă vă cunoașteți inamicul veți ști cum să îl puteți contracara. Am fost practicant de arte marțiale. Un principiu foarte important în luptă dar care se aplică și în viața de zi cu zi, inclusiv în procesul educativ dintre părinte și copil, este să îți cunoști foarte bine adversarul, să cunoști punctele slabe și punctele tari.

Un alt principiu la fel de important, este să nu accepți să duci lupta pe teritoriul adversarului. Felul în care abordați procesul educativ cu copiii, să fie cu mult calm, respect, înțelepciune și cu o fermitate de neclintit.

I-am zis fetei mele să spele vasele, când am venit vasele erau nespălate. Am întrebat-o de ce erau așa și mi-a răspuns că avea de gând să le spele. Marea mea greșeală a fost că nu am specificat și în cât timp doream eu să le spele, mențiune care ar fi adăugat o notă clară de fermitate cererii mele.

Dragi părinți, nu uitați că este pentru noi cea mai mare responsabilitate să ne educăm copiii, în așa măsură, ca ei să fie viitorul de mâine, capabili de a luat decizii înțelepte și la rândul lor să fie capabili să continue o educație corectă cu copiii lor, să creeze viitoarele generații evoluate armonios.


Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts