Ziar Magazin Online

Domnule Iohannis, desființarea SIIJ face parte din România ” LUCRULUI BINE FACUT !? ”

18 MARTIE 2022

SIIJ ERA O SECȚIE SPECIALĂ AVÂND CA SCOP INVESTIGAREA MAGISTRAȚILOR BANUIȚI CA AR FI COMIS ACTE DE CORUPȚIE


Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, a informat Administraţia Prezidenţială.

Pe 28 februarie, Senatul a adoptat, în plen, în calitate de for decizional, proiectul de lege al Guvernului privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Legea a fost contestată la CCR de USR, AUR şi PSD, însă Curtea a respins sesizările. Una dintre motivările CCR a fost că avizele Comisiei de la Veneţia nu au caracter obligatoriu, competenţa de desfiinţare a Secţiei speciale aparţine Parlamentului şi nu instanţelor judecătoreşti, iar modul de organizare a sistemului naţional de justiţie este parte a identităţii constituţionale a statului român.

Foarte mulți români nu știu că SIIJ era cumva echivalentul INTERNELOR din MAI. In cadrul Poliției Române exista o Secție de Interne, care are ca scop investigarea polițiștilor bănuiți ca ar fi corupți. Tot așa, SIIJ era un fel de ” Secție de Interne ” in Magistratură, ea urmând sa-i investigheze pe judecătorii și procurorii banuiți ca ar fi comis fapte de corupție.

De ce oare MAI sa aibă o asemenea secție iar MAGISTRATURA să nu aibă? Cine și de ce a dorit desființarea acestei Secții Speciale? 

Din păcate, sau din fericire, nu știu cum sa zic, Poporul Român a hotărât desființarea SIIJ. Desființarea acestei secții a fost unul dintre proiectele PNL și USR in campania electorală. Mai nou, se pare ca și PSD a imbrațișat, susținut și votat desființarea SIIJ. Faptul că aceasta coaliție a fost votată de o majoritate covârsitoare, arată ca românii au dorit desființarea SIIJ, guvernul nefăcând altceva decât sa pună in aplicare planul de guvernare votat de români.

PENTRU APRECIERI, DISTRIBUIRI, COMENTARII SI SUGESTII, VA ASTEPTAM PE GRUPUL NOSTRU DE FACEBOOK MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online
spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts