Ziar Magazin Online

Decizie oficială a ICCJ- ”Certificatul Verde este abuziv!”Cine plătește pentru abuzurile regimului Iohannis-Arafat!?

MEDIASTIRI 21 11 2022 DIVERSE

Pe 16 noiembrie 2022, judecatorii Horatiu Patrascu, Mariana Constantinescu și Beatrice Maris au menținut definitiv sentința prin care judecătorul Amer Jabre de la Curtea de Apel București a anulat pasajele referitoare la certificatul verde din HG nr. 1183/2021

Este vorba despre hotararea de Guvern care a prelungit starea de alerta din noiembrie pana in decembrie 2021.

Anul trecut, avocata Corina Ciuchi și fotograful Dan Puiu au intentat proces împotriva Certificatului Verde, la Curtea de Apel București. Magistratul  Amer Jabre a anulat certificatul verde și, totodată,  l-a și suspendat pentru reclamanți, invocând direct Declarația Universală a Drepturilor Omului. Suspendarea a fost dispusă doar în ceea ce-i privește pe reclamanți, dar ea a constituit o premieră și totodata un precedent juridic.

Judecătorii Horațiu Pătrașcu, Mariana Constantinescu și Beatrice Maris din cadrul ICCJ, au menținut sentința corectă prin care magistratul Amer Jabre de la Curtea de Apel București a anulat certificatul verde și l-a suspendat pentru reclamanți, invocand direct Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Decizia ICCJ nr. 5486/2022 din dosarul nr. 7277/2/2021

Respinge recursul declarat de recurentul-parat Guvernul Romaniei impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca tardiv formulat. Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Generala Juridica impotriva aceleiasi sentinte. Respinge recursul declarat de recurentul-parat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta reprezentat de DSU impotriva sentintei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat”

Definitivă. Pronunțată în sedința publică, astăzi, 16 noiembrie 2022

Sentința nr. 1796/2021 pronuntată de CAB

Respinge exceptia nulitatii cererii de interventie accesorie, ca neintemeiata. Respinge ca inadmisibila in principiu cererea de interventie accesorie, formulata de petentul Ministerul Afacerilor Interne, in interesul paratului Guvernul Romaniei. Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de pronuntare unei ordonante presedintiale, ca ramasa fara obiect. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Guvernul Romaniei in privinta capatului de cerere avand ca obiect anularea HCNSU nr.101/2021, ca lipsita de obiect. Respinge exceptia lipsei de interes in promovarea actiunii, ca neintemeiata.

Admite in parte actiunea. Anuleaza in parte HG nr.1183/2021 si HCNSU nr.101/2021, in privinta dispozitiilor din anexe care conditioneaza participarea la diverse activitati de vaccinare / imunizare sau de testare pe cheltuiala proprie a persoanei in cauza. In baza art.6 din CEDO, a art.47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a deciziei CCR nr.392/2021, suspenda executarea fata de reclamanti, a dispozitiilor din anexele HG nr.1183/2021 care conditioneaza participarea la diverse activitati de vaccinare / imunizare sau de testare pe cheltuiala proprie a persoanei in cauza, pana la data de incetarii aplicabilitatii acestui act normativ.”

Punctul oficial de vedere al Avocatului Poporului

Acum un an de zile, Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a trimis prim-ministrului Ciucă punctul său oficial de vedere prin care arată că propunerile proiectelor de lege privind obligativitatea certificatelor de vaccinare, sub sancțiunea pierderii locului de muncă sunt NECONSTITUȚIONALE, adică ILEGALE.

De asemenea, neconstituțională este și testarea contra cost a angajaților care refuză să se vaccineze, reprezentând măsuri restrictive privind exercițiul dreptului la muncă, al egalității în drepturi și al asigurării măsurilor de protecție socială.

Avocatul Poporului precizează că, potrivit Constituției, restrângerea unor drepturi și libertăți se poate face numai prin lege și dă exemplul unor decizii ale Curții Constituționale în acest sens.

„Așadar, Ordonanța de urgență de modificare a Legii nr. 55/2020 va fi neconstituțională”

argumentează AvP, indicând motivele pentru care conținutul actelor normative aflate în stadiul de proiect este „total inadecvat”:

”Normele legale care condiționează prezența la locul de muncă de un motiv aleatoriu, cum ar fi plata pentru efectuarea unui test pentru depistarea infecției cu virusul SARS-Cov-2, apar ca fiind neconstituționale.”

Pentru cine dorește să citească integral punctul de vedere oficial al Avocatului Poporului, trimis prim-ministrului, este link-ul mai jos

AvP – certificatul-medical-este-neconstituțional


TEME. Certificatul Verde este neconstituțional, normele care condiționează prezența la locul de muncă de certificatul verde sau testarea pe banii proprii sunt neconstituționale, certificatul verde este neconstituțional, restrangerea unor drepturi poate fi facută doar prin Lege.

Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts