Ziar Magazin Online

David Popovici, noul ”Luceafăr” al sportului românesc! Medalia de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta!

MEDIASTIRI LIFESTYLE 22 IUNIE 2022

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 minut, 43 de secunde și 21 de sutimi

David Popovici caștigă medalia de aur și devine Campion Mondial la proba de 200 m liber

La 17 ani, David devine Campion Mondial la juniori, la proba de 200 m liber, stabilind un nou record mondial la juniori, 1 min 44 sec

A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!

David Popovici stabilește un nou record mondial la juniori în proba de 200 m liber

David Popovici, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.  România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici: „Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare”

David Popovici, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc

La conferința de presă, înotătorul român a uimit asistența printr-un discurs  impresionant, dar și pentru că a etalat o engleză impecabilă.

”Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine”.

”Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta”

Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a declarat David Popovici la conferința de presă

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a declarat David Popovici la conferința de presă

David Popovici, înotătorul de doar 17 ani, este primul sportiv român distins cu trofeul „Piotr Nurowski”.

Premiul, care îi aduce și o bursă în valoare de 15.000 EUR, se oferă celui mai bun tânăr sportiv european de la Jocurile Olimpice de vară, în urma voturilor exprimate de 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continent.

Sportivului i-a fost decernat trofeul în cadrul Seminarului Asociației Comitetelor Olimpice Europene, desfășurat în Samorin, Slovenia.

Performanțele lui David Popovici din 2021

– o medalie de aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt
– trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori
– doborârea a două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber
– clasarea pe a patra poziție la JO Tokyo 2020 în proba de 100 m liber

La 10 ani a bătut primul record național

Momentul definitoriu din viața lui David s-a întâmplat la 10 ani. Atunci a bătut primul record național, deși nu avea cea mai bună tehnică, dar baza lui era starea de spirit si gandirea ferma, clara si hotarata. Și-a pus în cap un scop, și dat tot ce a putut pentru a-l realiza.

„Hrană pregătită sub indicațiile nutriționistului. A fost o perioadă în care se trezea la cinci și jumătate dimineața pentru a merge și la școală, și la antrenamente pentru a prinde orarul disponibil la bazin. Venea mai devreme dacă era programată și pregătire fizică pe uscat. Dar, în general, controlul era ca între masă și intrarea în apă să treacă două ore” – spune antrenorul Adrian Rădulescu

Universitațile din SUA îl curtează pe David Popovici

Succesul fulminant a făcut să tresară o mulțime de universități americane, care vor deja să și-l treacă în portofoliu pe David, băiatul care e noua senzație mondială a natației.

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei” – spune Adrian Rădulescu.

HTTP://FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts