Ziar Magazin Online

Criza prețului benzinei in România, este cumva un ” EXPERIMENT DE DEZINFORMARE SI MANIPULARE ” pentru a se testa cum reacționeaza românii!?

11 MARTIE 2022

Ieri, 10 martie, a avut loc in România un eveniment cel puțin ciudat care, poate fi pus cu ușurința in categoria ” conspirații! ” Să vedem și să analizăm puțin ce și cum s-a intâmplat!

1) O benzinărie a lanțului unguresc Mol de la Beiuș a pus prețul 11 lei/litru, 2) după care a fost rostogolită povestea pe Facebook, 3) tot lanțul de benzinării ungurești Mol a crescut prețul, 4) după care au intrat televiziunile și au spus că știu din surse sigure că se va face 13 lei după care 15 lei pe litru.

Ce s-a urmărit: Inducerea unei stări de panică generalizată și terminarea stocurilor, astfel încât panica să ducă la isterie colectivă. Nu se putea face acest atac fără sprijinul unor televiziuni, care au creat și amplificat panica. Anumiți reporteri, moderatori, invitați au spus clar, susținând din surse sigure, la anumite televiziuni că prețul va ajunge la 13 -15 lei în noaptea asta.

Românii disperați au alimentat in ce au gasit la indemana, recipiente și pungi din plastic, tomberoane……doar o minune a făcut sa nu aibă loc o tragedie!

Cetățenii au dat năvală în benzinării, au răspuns manipulării și doar Dumnezeu a făcut să nu se întâmple o nenorocire, pentru că au alimentat în ce le-a căzut la îndemână, de la tomberoane la pungi de plastic. După toate semnalele, autoritățile și-au dat seama ceva mai târziu despre ceea ce se întâmplă, lucru care este de neacceptat într-o situație de criză. Din momentul în care ministrul Popescu a ieșit la toate televiziunile și a spus că știrile sunt false, cozile au început să scadă și lumea a început să se retragă. Asta înseamnă că cetățenii au ținut cont de sfaturile autorităților, ceea ce este important. Se spune că se știa de trei/patru zile la nivel de patroni de benzinării ce se va întâmpla.

Definiția Războiului Hibrid este “ o probă, o testare a hotărârii noastre de a rezista și de a ne apăra, dar și ca un posibil preludiu al unui atac mai serios” ( Laurence Freedman, Viitorul Războiului, Războaie Hibride, pag.309) Întrebarea este: Ce va urma? Va fi un urmator atac sau a fost doar o simpla intamplare nefericita? Din păcate, azi românii nu au făcut față atacului, au intrat masiv în panică, susținută, e drept, și de anumite televiziuni. 

Situatia de ieri dovedeste că societatea românească este extrem de vulnerabilă la actiunile de dezinformare si manipulare. Felicitări în primul rând cetățenilor care nu s-au lăsat manipulați, dar și jurnaliștilor și formatorilor de opinie, care au încercat să diminueze panica.  

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts