Ziar Magazin Online

China acuză SUA și NATO drept principali sabotori și instigatori ai conflictului din Ucraina!

POLITICA EXTERNA 12 MAI 2022

Reprezentantul diplomației chineze a cerut SUA să evite să-i afecteze drepturile și interesele acesteia în ceea ce priveşte gestionarea crizei ucrainene şi a relaţiilor sale cu Rusia

CHINA IA POZIȚIE OFICILĂ, ÎMPOTRIVA SUA/NATO

Ministerul de Externe al Chinei a calificat SUA drept principalul dezinformator, sabotor și instigator al conflictului din Ucraina:

”SUA se preface că aderă la Carta ONU. Dar este clar pentru toată lumea că, de fapt, ei fac exact contrariul.

Faptele confirmă că SUA este un maestru al dezinformării și al politicilor coercitive și principalul sabotor în ceea ce privește stabilitatea internațională și regională. Statele Unite folosesc democrația și drepturile omului ca pretext pentru a crea diviziuni și a alimenta confruntările și abuzează de reguli și ordine pentru a-și servi propriile interese, neglijând interesele altora.

Nu doar țările mici și slabe au de suferit, ci și aliații SUA, inclusiv Europa, plătesc un preț greu pentru acțiunile egoiste ale SUA. Există speranța că Europa va vedea adevărul și va înceta să mai țină lumânarea cu diavolul”. afirma purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Chinei

https://www.facebook.com/CetateanulGabi/videos/878918639531438

China se opune sancţiunilor unilaterale, pentru că acestea nu aduc pace şi securitate, ci mai degrabă dificultăţi economice grave locuitorilor din ţările vizate”, a afirmat Zhao Lijian, citat de EFE.

”Sancţiunile intensifică confruntarea şi duc la un scenariu în care toată lumea pierde”, a mai afirmat acelaşi purtător de cuvânt, referindu-se la embargoul instituit la petrol şi gazele ruseşti de către SUA ca represalii la ofensiva rusă în Ucraina.

”China şi Rusia au menţinut dintotdeauna o cooperare solidă în domeniul energetic şi vor continua această cooperare comercială care include gaze şi petrol”, a spus Zhao, adăugând că schimburile vor avea loc în continuare, într-un spirit de respect si beneficiu reciproc, pe bază de egalitate.

În convorbirile cu lideri occidentali, şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, a susţinut această poziţie: „China se opune sancţiunilor unilaterale care nu au nici o bază în dreptul internaţional, având în vedere că nu vor rezolva probleme, ci vor crea altele noi”, a declarat el.

Până în prezent, China nu a condamnat nici o clipă acțiunile Rusiei în Ucraina, manifestând o poziție oficială neutră față de acest conflict și continuând în mod firesc relațiile economice și diplomatice cu Rusia.

Facebook – MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online

 

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts