Ziar Magazin Online

Ce este Yoga? Un sistem filozofic tradițional, teoretic și practic, pentru dezvoltarea ființei umane, apărut în India

MEDIASTIRI 02 06 2023 SPIRITUALITATE


Există cursuri acreditate de Yoga în toate orașele din România, de unde puteți obține informații complete și autentice despre toate formele de Yoga.


Știați că! Foarte multe dintre tehnicile și informațiile de dezvoltare personală din NLP, Coaching, Psihologie, Nutriție, etc. provin din Yoga

Yoga este un sistem filozofic tradițional, teoretic și practic, apărut în India acum câteva mii de ani, pe baza experiențelor directe, transmise mai departe până în zilele noastre în faimosul tratat YOGA SUTRAS, scris de înțeleptul Patanjali.

În sistemul Yoga sunt indicate căile și metodele necesare atingerii desăvârșirii prin controlul anumitor funcții, a energiilor și elementelor subtile componente ale naturii umane, spirituale, mentale, fizice și psihice.

Starea de conștiință care caracterizează starea de desăvârșire dobândită prin practica Yoga se numește Samadhi

Prin Yoga, ființa umană realizează o deplină libertate lăuntrică

La baza practicilor yoghine se află fenomene extrem de fine de rezonanță lăuntrică autoinduse și menținute grație concentrării și conștientizării perseverente a unei atenții stăruitoare focalizate ferm pe toată durata antrenamentului.

Yoga este accesibilă tuturor categoriilor de oameni, deoarece există tehnici de la cele mai simple și până la foarte avansate. Fiecare persoană, indiferent de vârstă sau abilitățile sale fizice, poate practica Yoga.

Viața ființelor umane în epoca modernă pe care o trăim abundă de nenumărate dificultăți, din toate domeniile vieții, pe care, practica Yoga ne ajută să le depășim mult mai ușor.

Swami Shivananda:”Pentru cel care o practică cu consecvență, Hatha Yoga este un veritabil dar divin care favorizează succesul în toate direcțiile.”

Tratatul Goraksha Samhita:”Știința secretă a sistemului Hatha Yoga este scara pe care urcă repede cei care vor să atingă culmile superioare ale căii spirituale ce conduc către Supremul Absolut.”

Există multe forme autentice de Yoga, Hatha Yoga, Laya Yoga, Yoga Nidra, Karma Yoga, Tantra Yoga, Kundalini Yoga, Yantra Yoga, Bhakti Yoga, Mantra Yoga. În funcție de înzestrările native ale fiecăruia, se poate aborda cu o mai mare ușurință una sau alta dintre aceste forme de Yoga.

De ex. pentru cei care au o mare dragoste de Dumnezeu, persoanele afective în general, pot avea o mare afinitate cu Bhakti Yoga sau Tantra Yoga. Persoanele la care predomină înzestrările mentale, pot fi mai  apropiați de Laya Yoga, Raja Yoga sau Jnana  Yoga, pentru cei cu un corp fizic foarte elastic, Hatha Yoga este foarte ușor de practicat, etc.

Foarte multe genii, personalități universale au fost inițiați în una sau mai multe forme de Yoga, practică care le-a ajutat să obțină înzestrări excepționale în diferite domenii.

Mircea Eliade, Alexandru Vlahuță, Ioan Petru Culianu, Mihai Eminescu, Sting, Pitagora, Andreea Raicu, Albertus Magnus, Isaac Newton, Kepler, Paulo Coelho, Leonardo da Vinci, Nicolas Flamel, Contele de Saint Germain, etc.

Mai există și alte căi spirituale autentice în afară de Yoga, unele destul de accesibile, altele foarte greu accesibile, fiind ținute secrete și dezvăluite unui număr foarte mic de discipoli. Printre aceste Școli Ezoterice autentice amintim: Șhivaismul din Kashmir, Buddhismul Tantric Vajraiana, Alchimia, Șamanismul Mexican, A patra cale. Vom prezenta detaliat aceste Căi de evoluție spirituală a ființei umane.

Din punct de vedere ezoteric, omul este considerat ca având ”șapte creiere” distincte, fiecare fiind responsabil pentru un anumit set de calități bine definite, care vor fi prezentate amănunțit într-un viitor articol special dedicat. ”Cele șapte creiere” sunt de fapt cele 7 Chakre sau altfel spus, Cei 7 centri de forță.

Trezirea și energizarea intensă a celor 7 chakre conferă yoghinului sau inițiatului capacități extraordinare, o memorie fenomenală, putere extraordinară de concentrare, sănătate perfectă, amplificarea calităților specifice feminine și masculine, o vitalitate paranormală, capacități psihice și mentale ieșite din comun.

Așa cum am pomenit mai sus, toate cursurile de dezvoltare personală, Coaching, NLP, Psihologie, Nutriție, Astrologie, Numerologie, Sexologie, se bazează într-o masură mai mare sau mai mică pe filozofia Yoga. La facultatea de Psihologie se predau și se practică Asane și Meditația Yoghină.


Vă așteptăm pe Facebook: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

Pe TIK TOK: @ziaronlinemediastiri.ro

Pe INSTAGRAM: MEDIASTIRI.RO

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts