Ziar Magazin Online

Ce alegi să fii, Carnivor-Leu sau Vegan-Bou? Omul este OMNIVOR! Rațiunile neștiute ale alimentației vegetariene!

MEDIASTIRI 23 09 2022 NUTRITIE

Există o puternică confuzie în societatea noastră modernă, legată de consumul de carne și alimentația Vegană

Consumul de carne este unul dintre cele mai dezbătute subiecte contemporane. Indârjirea și necunoașterea celor care susțin Veganismul este atât de mare, încat multe dintre argumentele lor sunt pur și simplu ridicole.

Argumentele celor care susțin Veganismul

1- Spiritual vorbind, nu avem voie să ucidem ființele vii

2- Cănd sunt sacrificate, datorită fricii de moarte, animalele suferă îngrozitor, eliberând în corpul lor fizic multe toxine

3- Carnea se digeră mai greu, cu un consum mai mare de energie

4- Animalele ierbivore au mai multă energie, sunt mai vioaie decât carnivorele

5- Sistemul digestiv al omului este ierbivor

”Ce alegi să fii, carnivor-Leu sau Vegan-Bou!?”

Tainele alimentației Vegane, ce alegi să fii, Carnivor-Leu sau Vegan-Bou!?

Contraargumentele celor care mănâncă carne

1- Morcovul pe care îl scoatem din gradinâ, ceapa, ridichea, Trandafirul pe care îl rupem și îl oferim iubitei, iarba pe care o cosim pentru animale, lemnele cu care ne încalzim, materialul lemnos cu care ne construim locuințe de milenii, toate astea sunt, sau provin din ființe vii, pe care le ucidem fără ezitare.

”Plantele sunt Ființe Vii, la fel ca și Animalele”

Puricii de pe animale, pe care îi combatem, gândacii de pe fructe și legume, țânțarii, muștele, toate astea sunt ființe vii, pe care le ucidem fără ezitare.

”Puricii, gândacii, țânțarii, muștele, sunt Ființe Vii, la fel ca găina, porcul, oaia, vaca”

2-  Animalele nu au Rațiune, prin urmare, ele nu pot face diferența între un cuțit și un morcov, ideea că ele suferă o cumplită frică și durere când sunt duse la sacrificat, este cel puțin ridicolă și bizară.

Faceți un experiment

Căutați pe marginea drumurilor, între sate și comune, câini salbatici, care trăiesc în aceste locuri. Luați o bucată de carne și, cu toată dragostea, încercați să vă apropiați de acești câni. Surpriza va fi de proporții, căinii respectivi o vor rupe la fugă de zici că vrei sa-i ucizi nu să-i hrănești!

Căte cazuri de copii uciși de câini, de oameni mușcați sau atacați de câini.

”Unde era rațiunea acestor câini atunci când comiteau aceste atacuri agresive?”

Deci, ideea că animalele simt că sunt sacrificate și, din cauza fricii teribile pe care o trăiesc atunci ele secretă otravă în corpul lor fizic, este o MINCIUNĂ!

3- Ideea că legumele și fructele se digeră mai usor este legată de faptul că ele, ca timp, stau mult mai puțin în tractul digestiv decât carnea, dar este o gravă eroare să spui că se digeră mai ușor și cu un consum mai mic de energie.

”Ierbivorele consumă doar material vegetal foarte greu de digerat. Nici o vertebrată nu produce o enzimă care poate descompune celuloza, zahărul dur care formează pereții celulari ai plantelor, ceea ce este regretabil deoarece digestia sa produce glucoză. Deoarece alimentele conțin cantități mari de fibre, tractul digestiv al erbivorelor este comparativ mult mai lung decât cel al carnivorelor, deoarece fibrele sunt mult mai greu de digerat.

Pentru a depăși această problemă, ierbivorele au dezvoltat o relație simbiotică cu o populație de microflore care locuiesc într-o regiune specializată a intestinului pentru fermentare, de exemplu cecumul sau rumenul rumegătoarelor. Populația microflorei din intestin este capabilă să descompună celuloza și să utilizeze glucoza pentru propriile sale nevoi metabolice. Ca o risipă a acestui proces, populația de microfloră eliberează acizi grași volatili (de exemplu, acetat, butirat și propionat) pe care ierbivorul le folosește ca sursă de energie. Producția acestor acizi grași este cunoscută sub numele de fermentație (fermentația produce și căldură care menține animalul cald)”.

Mai facem încă un experiment! Mâncați o mâncare de legume, veganâ, fără pâine, iar ca desert niște fructe. După vreo oră, cum vă simțiți? Cumva simțiți o balonare puternică, o moleșeală și o senzație puternică de foame, deși aveți senzația că burta este plină!? Vreau să rețineți această informație, toți cei care sunteți vegani sau cei care doriți să treceți la Veganism.

Apoi, în altă zi, mâncați o bucată de carne cu pâine (de care vă place) și faceți diferența: cum vă simțiți la ”burtă”, cum vă simțiți ca vigoare, ca vitalitate, la ce perioadă de timp vi se va face iar foame …….. comparați cu masa de legume și fructe !!!

Carnea se digeră mult mai repede și mai ușor decât legumele și fructele, de aceea Sistemul Gastric al carnivorelor este în general scurt și simplu.

O bucată mică de carne se digeră mult mai repede și oferă o energie mult mai mare decât o cantitate de 3 ori mai mare de legume și fructe

4- Vitalitatea animalelor vegane este specifică și legată de necesitatea de a cauta hrană, de a mânca aproape continuu, pentru că vegetalele nu oferă nici pe departe energie precum carnea. Din această cauză, animalele vegane trebuie să mănânce aproape continuu. Această ”vitalitate” a fost în mod eronat confundată cu energia, cu forța.

Să comparăm cateva animale cam de aceeași talie, vegane versus carnivore

LUPUL versus OAIA 

LEUL versus BOUL

URSUL versus CERBUL

Animalele din care categorie de mai sus vă par a fi mai puternice?

5- Dintre toate erorile comise de vegani, faptul că omul are un sistem digestiv ierbivor este de departe cea mai mare și mai gravă.


STOMACUL CARNIVORELOR ARE UN SINGUR COMPARTIMENT, CA STOMACUL OMULUI

STOMACUL ANIMALELOR VEGANE, ÎN GENERAL ARE PATRU COMPARTIMENTE ȘI UN SISTEM DIGESTIV COMPLICAT


Ierbivorele sunt în general rumegătoare, ele înghit o cantitate de hrană, apoi se opresc, regurgitează din ce au înghitit înapoi în gură, rumegă (mestecă iar) și iar o înghite. Este un sistem digestiv mult mai complicat decât la carnivore și la om.

6- Poate cel mai puternic argument că omul NU este Vegan, este faptul că Vitamina B 12, care are un aport fundamental în activitatea mușchilor, se găsește doar în CARNE, ea NU se găsește în nici o plantă.

7- Omul nu este nici carnivor, nici ierbivor, asta este încă o gravă eroare, omul este OMNIVOR, la fel cum, Omul nu este nici plantă nici animal, este Om!

OMUL NU ESTE NICI IERBIVOR, NICI CARNIVOR, NICI PLANTĂ, NICI ANIMAL, ESTE OM, ȘI ESTE OMNIVOR

Orice lacto-vegetarian sau vegan ar trebui să știe că este obligatoriu să ia supliment de vitamina B 12. Nu știați asta? E ok, există o gravă lipsă de informații în acest domeniu al nutriției, Veganismul!

Înainte de a trece (sau chiar dacă deja ați adoptat un astfel de regim alimentar) la un regim lacto-vegetarian sau vegan, este absolut matur și întelept să consultați mai multe persoane care au ținut asemenea diete și au renunțat. Efectele lipsei cărnii din alimentație pot fi de la simple senzații neplăcute în zona abdominală, digestivă, și până la grave probleme de digestie, insomnie, vlăguire și o stare psihică generală extrem de precară.

TAINELE ALIMENTAȚIEI LACTO-VEGETARIENE 

Informații secrete, de o deosebită valoare spirituală


De unde vine această cumva stranie idee de a nu mânca CARNE!?

Dacă vom consulta tabelul ayurvedic cu alimente, vom găsi Carnea ca fiind plasată în rândul alimentelor Rajasice. Alimentele sunt împarțite, din punct de vedere Ayurvedic, în trei grupe,

1- TAMAS, 2-RAJAS și 3-SATTVA

1- Alimente Tamasice sunt mâncărurile gătite îndelungat, 2-3 ore, grele, cele stătute, vechi. Acest tip de alimente ne produce o stare de lentoare fizică și mentală, letargie, somnolenta.

2- Alimente Rajasice, dintre care face parte și Carnea, și în general mâncărurile foarte picante, ceapa, usturoiul, sunt alimentele care ne produc o stare de agitație fizică și mentală. Ele amplifică focul în ființa noastră, voința, forța. Pentru o persoană obișnuită, mai ales dacă depune mult efort fizic, este foarte ok. În schimb, pentru un yoghin care practică forme inalte, profunde și de durată ale Meditației Yoghine,  Carnea NU ESTE DELOC RECOMANDATĂ, deoarece, așa cum am menționat, ea fiind Rajas, perturbă mintea, nemaifiind posibilă intrarea în stări inalte de conștiință, scopul Meditației fiind tocmai liniștirea minții.

De aici vine această informație, și aici este locul ei, unde ea există în mod corect, adică, să nu mâncăm Carne. Dar ce facem daca ne hotărâm să devenim yoghini? Atunci, o luăm treptat și cu mare atenție, evaluând în permanență starea noastră digestivă și generală. Dacă, în urma renunțării treptate, cu atenție, la Carne, ne simțim în continuare bine, este ok, dacă începem să simțim efectele secundare negative ale lipsei Cărnii în alimentație, atunci revenim la alimentația obisnuită, cel puțin pentru o perioadă de timp, dupa care încercăm iar sa renunțăm…..

3- Alimente Sattvice, fructele, legumele, mâncărurile fără carne preparate rapid și usor, laptele. Aceste alimente sunt, atenție, spiritual vorbind, cele mai hrănitoare. Energia lor nici nu întunecă, nici nu agită mintea. Problema este că nu oricine poate adopta un regim alimentar Sattvic, pentru că organismul fizic nu este pregătit pentru așa ceva.

Apare însă întrebarea, dar Călugării Shaolin, și multe personalități eminente din istorie, cum au reușit să fie lacto-vegetarieni? Călugării sunt aduși de copii în mănăstire, și mediul în care vor trai acolo diferă fundamental față de o persoana care, ”din moși strămoși”, toată viața, ani mulți, a mâncat carne, apoi dintr-o dată, renunță total să mai mănânce. Procesele fizice și subtile, transmutarea și sublimarea intensă a energiilor, materializarea pranică și hrănirea subtilă în cazul unui inițiat sau yoghin avansat, sunt procese fizice si subtile care funcționează pe o octavă mult superioară comparativ cu oamenii obișnuiți.

Contele de Saint Germain avea un regim alimentar compus exclusiv din făina de orz, lapte, miere și fructe.

Se spune despre sfântul Serafim de Sarov că mânca doar o bucată de pâine neagră pe zi cu câteva foi de varză, plus fagurii cu miere pe care îi aduceau urșii.

Jasmuheen, celebra australiancă care ”se hraneste doar cu lumină”, care nu mănâncă absolut nimic. Ea char a conceput o tehnică în etape pentru toți cei care doresc să renunțe definitiv la orice hrana fizică. Există persoane care declară că au reușit, dar există și câteva cazuri care, se pare că au murit încercand să aplice această viziune în mod nesăbuit.

Exista yoghini care țin posturi negre de până la un an de zile.

Regimul alimentar în cazul acestor persoane, cât și a multor altele cu îndeletniciri asemănătoare, este adaptat unui stil de viață cu totul diferit de al nostru. Veganismul și Lacto-vegetarianismul sunt regimuri alimentare potrivite pentru ființele umane care urmăresc cu toată ființa lor să-și depășească condiția umană, cum ar spune Blaise Pascal.

Pentru ființele umane angrenate cu toată forța pe o cale spirituală, așa cum am mai menționat, chiar dacă mănâncă doar un bob de orez pe zi ca Buddha, procesele fiziologice interne, total superioare oamenilor de rând, ii asigură inițiatului, prin transmutare, sublimare și materializare pranică, substanțele necesare funcționării corecte a corpului fizic.

Dar să nu uităm că și Buddha a renunțat la celebrele austerități pe care le-a practicat, spunând una dintre cele mai înțelepte principii ale vieții, existenței și evoluției:

”Calea de mijloc este cea corectă”

Buddha a dat urmatoarea explicație, dacă coarda unei chitări este prea întinsă, ea se poate rupe, dacă este prea slabă, nu scoate sunete armonioase.


Indicii. Regimurile alimentare Vegan și Lacto-vegetarian sunt adaptate special pentru ființele umane cu un alt nivel de conștiință, net superior, Omul nu este nici ierbivor, nici vegan, este Omnivor, lipsa Cărnii din alimentația unei persoane obișnuite poate duce la grave dezechilibre de sănătate, Vitamina B 12 se găsește doar în Carne, ceea ce indică faptul că Omul este Omnivor sau Carnivor, în nici un caz Vegan.

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts