Ziar Magazin Online

Albert Einstein;”Cred în Dumnezeul lui Spinoza!”Cum arată imaginea Divinitații în care crede Einstein!

MEDIASTIRI 04 01 2023 SPIRITUALITATE

”Dumneavoastră Domnule Einstein, credeți în Dumnezeu?” Studenții de la universitățile din Statele Unite, unde Albert Einstein preda, i-au adresat această întrebare

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari fizicieni ai tuturor timpurilor, cel care a descoperit celebra Teorie a Relativității – E=mc2, Teoria Câmpului Unificat și Cea de-a 5 a forță!

Iar el rãspundea mereu: Cred în Dumnezeul lui Spinoza. Doar cei care-l citiserã pe Spinoza au înțeles. Spinoza își petrecuse viața studiind cãrțile sfinte și filosofia. Într-o zi a scris: Nu știu dacã Dumnezeu a vorbit cu adevãrat, dar dacã a vorbit aceasta este ceea ce cred eu cã ar fi spus:

”Nu te mai ruga și nu te mai lovi cu pumnii în piept ! Ceea ce vreau sã faci este sã ieși în lume, sã te bucuri de viața ta. Vreau sã te distrezi, sã cânți, sã te educi, sã te bucuri de tot ce am creat pentru tine. Nu mai merge la acele temple întunecate și reci pe care le-ai construit singur și despre care spui cã este casa mea! Casa mea este în munți, în pãdure, rîuri, lacuri. AICI locuiesc cu tine și îmi exprim dragostea fațã de tine. Nu mã mai acuza de viața ta nenorocitã. Nu ți-am spus niciodatã cã e ceva în neregulã cu tine, cã ești pãcãtos, cã sexualitatea sau bucuria ta sunt un lucru rãu! Așa cã nu mã învinovãți pentru tot ce ți-au spus alții sã crezi despre Mine.

Nu mai citiți lecturi sacre care nu au nimic de-a face cu Mine. Dacã nu mã poți citi în zori, într-un peisaj, în ochii prietenului tãu, ai soției tale, ai bãrbatului tãu, în ochii fiului tãu. Nu mã vei gãsi într-o carte. Înceteazã sã mai trăiești în fricã. Nu te judec, nu te critic, nu mã enervez și nu te pedepsesc. Sunt IUBIRE PURÃ. Te-am umplut cu pasiuni, plãceri, sentimente, nevoi și ți-am dat LIBERUL ARBITRU. Cum te pot învinovãți, dacã rãspunzi la ceva ce Eu am pus în tine !? Cum sã te pot pedepsi pentru cã Ești ceea ce Ești, dacã eu sunt cel care te-a creat !? Chiar crezi cã aș putea sã creez un loc în care sã-mi ard toți copiii care se poartã rãu, pentru restul Eternitãții!? Ce fel de Dumnezeu poate face asta?!

Dacã aș fi așa, nu aș merita sã fiu Respectat. Respectã-ți semenii și nu face ceea ce nu vrei sã ți se facã. Tot ce îți cer este sã ai grijă de viața ta, și fie ca LIBERUL TÃU ARBITRU sã-ți fie ghid.Tu și Natura, sunteți o singurã Entitate, așa cã nu crede cã ai putere asupra ei. Tu faci parte din ea. Ai grijã de Ea, și Ea va avea grijã de Tine. Am pus acolo tot ceea ce este bun pentru tine și l-am fãcut accesibil și am îngreunat accesul la ceea ce nu este. Nu-ți folosi geniul în cãutarea a ceea ce este rãu pentru acest echilibru. Depinde de tine sã pãstrezi acest echilibru intact.

Natura știe sã-l pãstreze foarte bine, pur și simplu nu o deranja! Te-am fãcut absolut liber. Ești absolut liber sã creezi un Rai sau un Iad în viața ta. Nu-ți pot spune dacã existã ceva dupã aceastã viațã, dar îți pot da câteva sfaturi. Nu mai crede în mine în felul acesta. A crede înseamnã a presupune, a ghici, a imagina. Nu vreau sã crezi în mine, vreau sã mã simți în tine. Sã mã simți în interiorul tãu când ai grijă de oile tale, când îți asculți copiii gângurind, când îți mângîi cîinele, când te scalzi în rîu. Exprimã-ți bucuria, și obișnuiește-te sã iei exact ceea ce ai nevoie! Singurul lucru sigur este cã ești Aici, cã ești viu, cã aceastã lume este plinã de minuni și cã în toate aceste minuni ești capabil sã știi exact de ce ai nevoie cu adevãrat.

Nu mã cãuta afarã, nu mã vei gãsi! Sunt aici – Natura, Cosmosul, Sunt Eu.”

(Baruch Spinoza, secolul al XVII-lea)


ETICHETE. Albert Einstein. Crede În Dumnezeul lui Baruch de Spinoza.

Vă așteptăm și pe cele 2 grupuri de Facebook ale ziarului: 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Ziar Magazin Online 

FACEBOOK, MEDIASTIRI.RO – Publicație Online de Știri

spot_imgspot_img

Don't Miss

Latest Posts